Za ile mogę sprzedać skuter?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Hej.
    Chciałbym sprzedać mój uszkodzony skuter toros f16.
    Sprawa wygląda tak.
    Wizualnie skuter oceniam na 4. Kanapa nieco zniszczona przez słońce. obtarty przededni błotnik i klamka hamulca.
    Mam dwa silniki 80ccm.
    Jeden oryginalny, wyjęty z ramy. Obecnie jest nieco rozebrany, tj zdemontowana jest góra silnika.
    Drugi silnik siedzi w ramie.
    W oryginalnym silniku hałasuje wał i wygiął się zawór…
    Diagnozował go mechanik więc nie wiem czy czegoś nie pozamieniał (a wg mnie wymienił głowice na nie moją, bo w miejscu w którym wałek opiera się o klawiaturę ta jest ładna, a na głowicy są wyraźne rysy…)
    W drugim silniku który jak zapewniał mnie sprzedawca miał być sprawny też nie działa 🙁
    Iskra jest, paliwo jest więc zapewne nie ma kompresji… Nie mam czym jej zmierzyć ale nie mam też warunków żeby pogrzebać w tym silniku.
    Chciałbym sprzedać go w takim stanie jak jest. Ile mogę za niego dostać?
    Dodam, że przebieg ramy i starego silnika to ~3000km

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

więcej jak 500-600 zł będzie Ci ciężko dostać

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Jeśli dostał bym 500zł był bam bardzo szczęśliwy 🙂
    Dzięki za pomoc 🙂
    Wypowie się może jeszcze ktoś?

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Moim zdaniem to ciężko będzie go w ogóle komuś opchnąć, silniki nie są w pełni sprawne. Większą kwotę dostałbyś sprzedając na części, ale nie wiadomo kiedy i ile ich sprzedasz, poza tym musiałbyś mieć gdzie trzymać. Zawsze możesz zutylizować i spokój 🙂

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Mówisz o tej utylizacji…
    Jak to wygląda pod względem kosztów?
    Nie ukrywam, że jakakolwiek kasa za niego zadowoliła by mnie, zwłaszcza że oprócz silnik jest w dość ładnym stanie 🙂 Szkoda było by mi go zezłomować…

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Za zezłomowanie będziesz musiał zapłacić, więc bardziej się opłaca komuś go opchnąć nawet za grosze.

Dziwi mnie, że nie sprawdzisz tej kompresji, popytaj może ma ktoś ze znajomych manometr. Jak jesteś z Wrocławia to mogę Ci takie cudo udostępnić 🙂

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Niestety, ale jestem z częstochowy 🙁
    W sumie to rzeczywiście postaram się coś z nim zrobić, może to nic wielkiego 🙂
    Jeśli nie ma kompresji to może być to coś oprócz uszczelek, głowicy, pierścieni?

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

W 4t prócz tego co napisałeś to jeszcze zawory warto sprawdzić. W chińczyku co by nie było to dużo Cię naprawa nie wyniesie.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button