Yamaha Xmax 250 cm brak prądu

Wyświetlanie 7 odpowiedzi wątku
  • Autor
    Wpisy
    • #293328
      Rafal_xmax
      Użytkownik
      • Postów: 4

      Witam. Do wczoraj było wszystko ok z moim skuterem, zaparkowałem go i dzis rano wsadzam kluczyki do stacyjki pruboje go odpalić i nic. Po przekrecenia stacyjki totalnie nic sie nie swieci, niema w nim prądu wogule. Zegary sie nie swieca brak świateł etc. Co to moze byc ?

    • #293329
      paci
      Moderator
      • Postów: 5 811

      Klema ci nie spadła lub bezpiecznik się nie spalił

    • #293330
      Rafal_xmax
      Użytkownik
      • Postów: 4

      Kleimy sprawdzałem i sa ok. Bezpiecznik gdzie znajdę ?

    • #293341
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 741
    • #293381
      Rafal_xmax
      Użytkownik
      • Postów: 4

      Bezpieczniki wszystkie sa ok. Nie mam pojęcia co dalej

    • #293387
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 741

      bezpieczniki OK – czy CO?
      – są zasilanie prawidłowo i wszystkie sprawne?
      – tylko bezpieczniki sprawdziłeś?
      .
      Jeżeli wszystko tu jest ok – szukaj zerwanego przewodu, kostki, urwanej/zgniłej masy na ramę lub silnik. Zobacz czy stacyjka działa jak powinna.

    • #293401
      Rafal_xmax
      Użytkownik
      • Postów: 4

      Bezpieczniki wszystkie ok. Podlaczylem inny akumulator i wszystko gra, odpaliłem go wsadzilem stary(nie gaszac go) przejechałem około 15 km zgasilem i znów jestem w punkcie wyjścia. Dodam ze akumulator był z wyższej pułki i kupiony 2 miesiące temu. Rzecz w tym ze wcześniej nie zauważyłem żeby akumulator słabł. Cały czas miał tyle samo mocy co na początku

    • #293404
      paci
      Moderator
      • Postów: 5 811

      mogło dojść do zwarcia na celach i po nim,sprawdź czy masz ładowanie.

Wyświetlanie 7 odpowiedzi wątku
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button