Yamaha Neos – Nie odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Yamaha Neos – Nie odpala

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe zippquantum zippquantum 8 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #55305
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Witam Serdecznie !

    Po prawie kilku miesiącach od ostatniej naprawy znowu mój skuterek odmówił posłuszeństwa.
    W zimę normalnie go przepalałem, stal w ogrzewanym garażu.
    Wczoraj zrobiłem sobię przejażdzkę – wszystko super, nastepnego dnia już nie odpalał. Pogrzebałem trochę i zauwazylem ze od gaznika odczebiła sie jedna rurka – podpiąłem ją spowrotem i skuter odpalil od pierwszego kopniecia i miał zdecydowanie wiecęj mocy jak zawsze.
    Nazajutrz kolejna przejażdzka, skuter zgasł w czasie jazdy – momentalnie bez zadnych oznak. Dojechałem do domu z prędkoscia 30 km/h, gdyż więcej się nie dało. Okazało, że ta rurka znowu sie odpieła od gaźnika ( jest ona cienka i idzie w strone cylindra ).
    Podpiołem znowu lecz od tamtego czasu nie odpala. Na rozrusznik w ogole nie odpala a na kopke pali 2-3 sekundy i gaśnie.
    Moją diagnozą jest niedochodzenie paliwa.
    Co radzicie Koledzy, nie chce go znowu wieść do serwisu 25 km.
    Pozdrawiam serdecznie
    PS: Jak obczaje jak dodać zdjęcia to dodam zdjęcie tej rurki 😉

    Szerokości
    #55307
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Uploaded with ImageShack.us

    Ta rurka od frontu to jest ta co sie odczepiła

    Szerokości
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Motul Azja Tour. Poznaj proste zasady.

    Wygraj wyprawę motocyklową po górskich szlakach Kirgistanu. Dzika przyroda, adrenalina i spartańskie warunki gwarantowane! Sprawdź swoje siły na trasie wiodącej przez kaniony, przełęcze oraz wzdłuż górskich jezior. Sprawdź również setki innych nagród od Motul.
    #55309
    Zdjęcie profilowe zippquantum
    zippquantum
    Użytkownik
    • Postów: 45

    Powiem ci mam to samo w quantumie tylko ze mi leci te 75 i gdy zwolnie do 20-15 km/h wtedy sam gasnie ;/ . Tez wydaje mi sie ze paliwo nie dochodzi a nawet napewno… A gdy probuje go odpalac to odpali na 2-3 sek na wolnych obrotach i gasnie , a jezeli trzymam na gazie do polowy to chodzi normalnie;/

    #55311
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Tylko, że mnie w ogóle nie odpala 😉

    Szerokości
    #55312
    Zdjęcie profilowe zippquantum
    zippquantum
    Użytkownik
    • Postów: 45

    a rozrusznik kreci?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Torba motocyklowa Junak. Kup teraz

    Jesteś fanem marki Junak i szukasz uniwersalnej torby, którą możesz zabierać ze sobą wszędzie gdzie tylko zechcesz.
    #55316
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Kręci.

    Szerokości
    #55624
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Odświeżam temat.
    Pomóżcie Panowie i dajcie jakieś wskazówki.
    Do informacji podaje, że paliwo cieknie z gaźnika, skuter po dłuższym staniu w garażu odpala odrazu na 2-3 sekundy i gaśnie. Później mogę kopać i kopać.
    Pozdro

    Szerokości
    #55629
    Zdjęcie profilowe zippquantum
    zippquantum
    Użytkownik
    • Postów: 45

    Ja mialem to samo regulowalem gaźnik i poprostu nic cos czuje ze musze zainwestowac w nowy ;]

    #55632
    Zdjęcie profilowe bitronxp1
    bitronxp1
    Użytkownik
    • Postów: 399

    a ten wężyk to może jest od tego zeby powietrze dochodziło do głowicy to musi byc a co do gasniecia to jak ci schodzi z obrotów to gasnie na jak jedziesz i nagle staniesz dojerzdzajac do swieteł wes odkrec swiece i zobacz jej kolor jak masz zbyt biała to za mało paliwa dostaje i dlatego gasnie ja tez tak miałem podobnie to podkrec mu paliwa ale tak ok 0,5cm lepiej jak swieca bedzie troszke obkopcona niz kawowa ( i zobacz czy masz swiecę dobra moze słaba iskra i dlatego ci gasnie)

    #55669
    Zdjęcie profilowe Melon
    Melon
    Użytkownik
    • Postów: 68

    Gaśnie mi po trzech sekundach od kopnięcia kopką.
    Według mnie jest to wina gaźnika ( może zapchany i paliwo nie dochodzi ) lecz do gaźnika jest cieżki dostęp i boje sie jeszcze, że go rozreguluje w czasie czyszczenia.
    Pozdro

    Szerokości
Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie