Wyścigi na rok 2009
Dodaj nowy temat na forum! › Forum › Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) › Wyścigi na rok 2009
Ten temat zawiera 76 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Anonimowy 10 lata, 10 miesiące temu.
- AutorWpisy
- 8 stycznia 2009 o 15:03 #253665
Anonimowy- Postów: 0
Ema. Co prawda mamy zimę, ale od wiosny kolejny sezon. Piszmy w tym temacie pytania dotyczące zawodów, zgłaszania się, wymaganiach sprzętowych itp.
Kto ma jakieś informacje to niech się produkuje;)Ja osobiście mam pytanie czy jest już kalendarz wyścigów na 2009 rok? I jakie wymagania trzeba spełniać aby wziąć udział w klasie amator?
8 stycznia 2009 o 15:10 #253666
Dołaczam sei do tematu sam bym się przejechał na jakiegoś zlota lub wyscig 👿 👿
CzytajREKLAMAKup motocykl Triumph i zyskaj do 25%
Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.8 stycznia 2009 o 15:53 #253667
Ja będe startował na 90% w klasie amator (prawie na wszystkich torach)
Wymaganiaż
Skuter stuningowany jak chcesz, kask z homologacją, buty z wysoką cholewką, i ochraniacze (na łokcie i kolana takie rolkowe mogą byc) bodajże- kolega startował w Biłgoraju to wiem.
A z spraw papierkowych- karta motorowerowa, dowód rejestracyjny, naklejki, żebys mógł zrobić numer startowy, zgoda rodziców, jeśli nie masz 18 lat i książeczka zdrowia.Dla bezpieczeństwa czywiscie mozesz kombinezon kupić cały (ja podałem minimalne wymagania, żeby cię dopuścili)
8 stycznia 2009 o 15:58 #253668
Ja będe startował na 90% w klasie amator (prawie na wszystkich torach)
o ile mi widaomo w amatorze można wystartować max. 2 razy nie posiadając licencji.
Na tor do Gostynia przyjedzieszł?:P
8 stycznia 2009 o 15:59 #253669
a jest jakaś klasa dla seryjnych skuterów?
8 stycznia 2009 o 16:02 #253670
o ile mi widaomo w amatorze można wystartować max. 2 razy nie posiadając licencji.
Na tor do Gostynia przyjedzieszł?:P
Masz rację, zapomniałem o tym ;p
To wyrobie sobie licencje ;p muszę się doweidziec właśnie na czym to polega.
A czy będe w Gostyniu? wszystko zależy od tego czy będe miał auto (tzn startuje z kolegą we dwóch i auto jest tylko hak trzeba dokupić i przyczepke) Jeśli będe to miał to mogę jechać w każde miejsce w polsce 🙂P.S
Kowal:
klasa amator jest dla wszystkich, więc możesz seryjnym startować 😀
jest jeszcze klasa ZIPP ale musisz mieć ZIPPA żeby tam startowac 😀8 stycznia 2009 o 16:04 #253671
To wyrobie sobie licencje ;p muszę się doweidziec właśnie na czym to polega.
baania lekarskie, jazdy, jakieś kursy chyba no i wszystko. Przynajmniej tyle wiem. Więcej dowiesz się w PZMie
8 stycznia 2009 o 16:05 #253672
Koks napisał:
klasa amator jest dla wszystkich, więc możesz seryjnym startować 😀
jakie szanse sąna seryjnym jak tam będzie tylko tuningowany sprzętą
8 stycznia 2009 o 16:07 #253673
akie szanse sąna seryjnym jak tam będzie tylko tuningowany sprzętą
w klasie amator właśnie dużo ludzi ma seryjne sqty 😉 startują tylko dla zabawy jak wyscig jest gdzieś blisko. Ja moze będę w Gostyniu bo mam jakieś 30 km do tego toru 🙂
8 stycznia 2009 o 16:12 #253674
a w jakich miastach jeszcze są te wyścigiż
Koks napisał:
buty z wysoką cholewką,
to te do ścigaczy za ok 700zł?
- AutorWpisy
Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie