wymiana wariatora
- This topic has 5 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 10 years, 6 months temu by
Daniel84.
-
AutorWpisy
-
22 lipca 2012 dnia 06:14 #70684
mam pytanko chciałbym zmienić wariator na wariator tuningowy. Co musze mieć jaki klucz i co jeszcze wymienić po jego wymianie. i jaki efekt będzie w skuterze toros f16. bedzie to mój pierwszy tunning
22 lipca 2012 dnia 08:48 #70699Najprostszy sposób to:
– Podjeżdżasz pod bramę pierwszego lepszego warsztatu samochodowego lub wulkanizacji (nie wchodzisz do środka)
– Odkręcasz pokrywę przekładni (zazwyczaj klucz 8)
– Dopiero teraz wchodzisz do warsztatu i pytasz, czy mogłbyś skorzystać z klucza pneumatycznego 😉
– Odkręcasz nakrętkę wariatora i zdejmujesz przeciwtalerz, pasek i wario.
– Wymieniasz na wario tuningowe (przy okazji wymień pasek na nowy).
– Zakładasz wszystko spowrotem dokręcając nakrętkę wario pneumatem, ale mniejszym momentem niż koła, żeby nie porwać gwintu na wale.
– Pytasz Pana mechanika co się należy za użyczenie klucza – jak nic nie będzie chciał to jedziesz do sklepu po browar i zawozisz mu 😉To taki mój sposób na pierwszy tuning… 😀
ps. Jeśli jesteś z mazowieckiego to skontaktuj sie ze mną to Ci pomoge
22 lipca 2012 dnia 08:57 #70702Lepiej kupić taką blokadę wariatora i wozić z zapasowym paskiem, niż szukać warsztatu w razie zerwania paska w trasie.
http://www.skuterfan.pl/blokada-wariatora-4t,id108.html22 lipca 2012 dnia 09:17 #70705a czy konieczna jest ta blokada
22 lipca 2012 dnia 09:31 #70708Konieczna jeśli nie chcesz jeździć po warsztatach i prosić o klucz pneumatyczny, oraz na wypadek zerwania paska w trasie daleko od domu.
22 lipca 2012 dnia 10:09 #70719a jaka jest mniej więcej cena jeśli znacie oczywiście
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.