Wymiana pompy hamulca.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #59642
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71

    Witam, wymieniam właśnie pompę hamulca. Problem jest w tym że jak zalewam ją płynem i naciskam na klamkę to płynu nie ubywa. Próbowałem już z odkręconym i zakręconym odpowietrznikiem oraz ze zdjętą i założoną pokrywą zbiorniczka. Odkręciłem przewód od pompy i po naciśnięciu na klamkę płyn nie leci. Jak przyłożę palec do tego miejsca gdzie powinien być wężyk to czuje ciśnienie i podciśnienie. Dodam że pompa jest wykręcona za skutera w którym hamulce działały. O co może chodzić?

    #59653
    guliwer55
    Użytkownik
    • Postów: 746

    Nie leci płyn bo jest przewód zapowietrzony musisz pompować i odpowietrzać

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #59658
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71

    Czyli robić tak samo jak przy odpowietrzaniu gdy jest płyn w środku?

    #59667
    guliwer55
    Użytkownik
    • Postów: 746

    tak

    #59671
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71

    Ok, ale w takim wypadku jest normalne to że jak odkręcę wężyk przy pompie i nacisnę to płyn prawie nie leci?

    #59672
    guliwer55
    Użytkownik
    • Postów: 746

    Jak nie leci przy pompie to coś z pompą może zapchane sprawdz czy nie ma koreczka gumowego

    #59689
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71

    Pompa jest wyciągnięta z innego skutera w którym chodziła dobrze. Jakiego koreczka?

    #59692
    Pietro
    Użytkownik
    • Postów: 3 294

    Po co zakładasz dwa razy ten sam temat??

    #59697
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71

    Bo założyłem nie w tym miejscu i myślałem że go usunę a nie da rady.

    #59724
    92krystian
    Użytkownik
    • Postów: 71
    #71793
    pindzior
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam ja mam to samo. Mam skutera tgb akros tek wymieniłem przewód w przednim hamulcu wczesniej było wszystko ok.Tylko cos zaczeło sie dziac z pompka tak jakby ona wypychała płyn a po zdjeciu reki z hamulca dalej wsysała. Zbiorniczek jest pełny nie wiem o co chodzi pompa nie chce dawac płynu. Co mam zrobic?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button