Wonjan WJ50/139FMB – Kolejny dziwny problem…
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 5 years, 8 months temu by
Baton.
-
AutorWpisy
-
1 października 2017 dnia 18:30 #630934
Mam problem :/, po założeniu nowego cylindra 72 ccm do 139FMB silnik w ogóle nie chce się kręcić. Wszystko zostało założone, poskręcane, posprawdzane i poustawiane dokładnie tak idealnie jak książka pisze a mimo to, silnik w ogóle nie chce zaskoczyć. Rozrusznik gwizda a nie obraca silnikiem :/ , z kopa to samo, można cheblować do usrr śmierci i nie zaskoczy nawet na chwilke… Naładowany został akumulator, ustawione zostały zawory, założona została nowa świeca która była w komplecie i daje iskre jak reflektor i NIC, kompletnie NIC nie reaguje :/ . Nie mam pojęcia co mogło się tam zepsuć…. Mam nadzieje… że to tylko źle ustawiony rozrząd co sprawiał mi i koledze pewne problemy z założeniem ale daliśmy z nim rade 🙁 . Przy tym motorze każdy mechanik rozkłada ręce, wcześniej miałem problem który opisałem w poprzednim temacie, i teraz to. Nowy cylinder z każdym nawet najmniejszym dodatkiem został założony i motor dalej nie działa 🙁 . Zaczynam powoli wierzyć w klątwy i złośliwe duszki przez niego..
1 października 2017 dnia 20:30 #630947A gaznik sprawdzałeś ? Może paliwo nie dochodzi ?😉
2 października 2017 dnia 17:20 #630967Gaźnik jest praktycznie nowy, który założyłem od razu jak pojawił się poprzedni problem, podaje paliwo, świeca również jest nowa.
Dzisiaj po raz kolejny w nim grzebałem z dwoma mechanikami… ustawiliśmy idealnie rozrząd co do setnych milimetra, poraz kolejny bardzo dokładnie ustawiliśmy zawory szczelinomierzem na 25 listków, staraliśmy się wszystko regulować, sprawdzać z niemal chirurgiczną precyzją…
Jaki efekt?, silnik kompletnie nie ma sprężania :/ tak było na tamtym jak i na nowym cylindrze, sprężanie wynosi niecałe 2 BARY!… Rozkładam już kompletnie ręce :/….
Skoro został założony nowy silnik, wszystko poustawiane zostało z chirurgią i precyzją a silnik nadal nie chce zapalić, do tego nie ma w ogóle kompresji to o co w tym wszystkim chodzi? :/ …. Dzwonić po medium czy egzorcyste? 🙁 ….
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.