Wariator,sprzegło problem :)

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

Witam mam problem z skuterem myslałem ze to gaznik ale jest wyregulowany poprawnie a problem nie ustąpił.Zacznę od tego że po odpaleniu skutera musze nim pogazowac musi pochodzić z 5 min i jak się rozgrzeje do połowy maksymalnej temperatury dopiero rusza wcześniej niema mowy w 1 fazie manetka jak lekko dodam gazu daje obroty w środku manetki sa maksymalne na maxie muł problem znika po nagrzaniu pracuje jak należy ale czy tak ma być czy musi sie grzać 5 min ?to strasznie duzo podzielcie sie swoimi opiniami,dziękuje za uwagę.

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

Nie piszesz co prawda, co to za urządzenie… ale tak na pierwszy strzał obstawiałbym ssanie…

eadem
    Uczestnik
    • 11
    • 2 328Postów:

Generalnie to zdrowo dla silnika jak się go dobrze rozgrzeje 😀

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

jest to piaggio x8 125

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

przeglądam fora o ssaniu ale co bys doradził kolego można to wyregulowac jakoś ?

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

dodam ze jechał około 110 v max teraz 70 a nieraz 90

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

Okej jak wymątowac ssanie wyciągnąć go na siłe ? przeciez nie jest przykręcone 🙂 ??

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

dostać się do gaźnika i odkręcić moduł ssania

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

Witam ponownie a więc sprawdziłem ssanie iglica wyposzcza sie i wysuwa i grzeje czyli działa ale motocykl dalej zamula na zimnym jak odkręce manete obroty idą w gure ale nie rusza spadają powoli a na ciepłym wszystko normalnie 🙁 Nie wiem co dalej .

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

Jakie radzicie sprężyny i rolki chodzi m io całosc bo to chyba jest problem jeżeli sie mylę prosze o odpowiedz 🙂

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

nie, każda z tych części jest osobno a dobiera sie je bardzo bardzo indywidualnie w zależności od kondycji silnika i twoich oczekiwań np co do stylu jazdy, spalania, zużycia..itd

Michał Paleń
    Użytkownik
    • 3
    • 11Postów:

nagram filmik jak odpala itp to zobaczycie bo niewiem jak to opisac

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button