Vitality – terkotanie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    mario_78_78
    Użytkownik
    • 7
    • 65Postów:

Witam, od pewniego czasu zuważyłem dziwny objaw podczas jazdy.
    Mianowicie jadąc równe 60 km/h licznikowe dochodzi z dołu dziwny odgłos „terkotania” , występuje przy przyspieszaniu jak i przy odpuszczeniu gazu i „mijaniu” magicznej prędkości … czy przyczyną może być pasek i jego już wątpliwa jakość ? …. czy poprostu tak mają ?

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Musiałbyś dokładnie określić miejsce, z którego dochodzi terkotanie.

mario_78_78
    Użytkownik
    • 7
    • 65Postów:

no i tu jest problem … jadac 60 km/h trudno jest przyłożyć ucho do miejsca gdzie terkocze 😉 … wydaje mi sie , że z okolic przekładni , lewa strona dolna tylna skutera 🙂

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Nie pozostaje nic innego, jak odkręcić osłonę przekładni i zobaczyć co się tam dzieje 😉

Suawek
    Użytkownik
    • 32
    • 888Postów:

Mogą wpadać w wibrację rolki.

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

U mnie właśnie wibrują zdarte rolki, ale dźwięk jaki emitują, to raczej rzęzienie, niż terkotanie… 🙂

mario_78_78
    Użytkownik
    • 7
    • 65Postów:

moze i rzęzienie , ale objaw wystepuje tylko i wylacznie przy okreslonej prędkości , bez znaczenia czy przyśpieszam i przekraczam podaną prędkość , czy zwalniam czy też jade równo z tą prędkością 😕

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Mogą być te rolki, ale bez zajrzenia pod obudowę przekładni, pozostaną domysły…więc do dzieła 😉

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

jak możesz to nagraj filmik jak to „terkocze”. W swojej Vitalce nic takiego nie mam.

Kosik
    Użytkownik
    • 12
    • 681Postów:

Przegląd przekładni się kłania i tyle

mario_78_78
    Użytkownik
    • 7
    • 65Postów:

nagrac będzie trudno … ale przegląd pewnie się przyda bo od nowości nic nie bło robione … a na blacie ponad 10 000 km … pewnie pasek i rolki do wymiany idą : 😉

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

przegląd rób samemu bo szkoda kasy :p obstawiam rolki zużyte już pasek nie powoduje terkotania

mario_78_78
    Użytkownik
    • 7
    • 65Postów:

no widzsz , przymieżyłem się do tego , ale za nic nie mogę ruszyś srubek wariatora i sprzęgła … najpawdopodobniej nie ruszane od nowości … patenty typu klucz , czy klucz od szlifirki nie daja radu – efektem jest ukruszony kawaleczke wenetrznej częsci obudowy 🙁

ragaz
    Użytkownik
    • 7
    • 163Postów:

Pierwszy raz jest najtrudniejszy z odkręceniem tych nakrętek, może skocz do jakiegoś warsztatu niech ci odkręcą nastepne „razy” już zrobisz sam 8)

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button