TYPHOON gaśnie zaraz po odpaleniu

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #113623 Reply
    szef_ff
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 99
    • Postów: 104

    Mam dziwną sprawę z piegiem. Z rozrusznika nie odpala a z kopniaka tylko na sekundę. Gaźnik czyściłem, świeca nowa, membranki poprawiałem i są szczelne.
    Jak jest zimny to po kopnięciu silnik pracuje przez kilka obrotów wału. Jak już go trochę rozgrzeję to coraz dłużej chodzi. Na gaz reaguje przy odpalaniu, ale odpala na max 2 sekundy i gaśnie. Odpala ponownie za jednym kopnięciem i tak w kółko. Raz się zdarzyło jak odpaliłem z gazem ze lekko się wkręcił i przygasł i jeszcze raz na taką samą chwilę zadziałał.
    Według mnie coś iskrą. Nie wiem czy to cewko-moduł czy magneto wysiadło. Nie umiem tego sprawdzić bez podkładania tych części. Cewko-moduł pomarańczowy z kabelkiem.
    Macie może jakieś wskazówki dla mnie?

    #114586 Reply
    szef_ff
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 99
    • Postów: 104

    Podłożyłem swój moduł do innego typhoona i działa. Chyba najlepszym sposobem bedzie kupić chińską fajkę z lampką i sprawdzić czy rzeczywiście ginie iskra…

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #114588 Reply
    Mario1
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 1 223
    • Postów: 1 223

    masz blokadę bocznej stopki ? jak tak to odepnij kostkę od niej.

Wyświetla 1 wpisy z $
Odpowiedz na: TYPHOON gaśnie zaraz po odpaleniu
Twoje informacje:




Back to top button