Traci moc po kilku kilometrach

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #217418
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Witam
    Posiadam Kymco Super 9
    Najpierw opiszę co jest zmienione bo to ma kluczowe znaczenie:
    Wydech tecnigas next r
    Sprzęgło Hebo N
    Wariator Malossi Multivar
    Dzwon wymieniony ale też oryginał.
    Dysza 92 z tego ci pamiętam.
    Rolki 6,7 g motoforce( 200 km przebiegu)
    Sprężyna centralna malossi niebieska ( 200 km przebiegu)
    Sprężynki w sprzęgle niebieskie hebo
    Reszta to seria.
    Skuter jak jest zimny albo przejechane ma tam 500 metrów ma zrywa takiego ze wystarczy lekko pociągnąć i leci na koło. Ale jeżeli już się rozgrzeje trochę czyli przejdzie się z 3 km to ma ciężko ruszyć. Znaczy rusza też ale nie może wejść na obroty wyższe, dopiero po paru sekundach łapie dobrze. I już do v-maxa czyli jakieś 95 leci równo i bardzo szybko.
    Jak jest zimny to wygrywam z hondą cbr 125 na odcinku 200 metrów. Potem bierze mnie bo może szybciej pojechać 😀
    Nie mam pojęcia co może wyeliminować tego muła.
    Sprężyne, sprężynki i rolki zmieniałem na różne ale dalej jest to samo mniej więcej.
    Podpowiedzcie 🙂

    #217419
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Boże… dajcie mu bana… 🙄

    edit;
    u mnie właściwie jest podobnie, ale mnie to nie wkurza, bo ostatnio nie jeżdżę na kole xd
    ale myślę że to wina sprzęgła/dzwonu 😉

    REKLAMA

    RZUĆ WYZWANIE MIASTU Z BMW G 310 R

    Obudź się z uśmiechem na twarzy bo każdy dzień z BMW G 310 R to szansa na spróbowanie czegoś nowego. Kompletny pakiet ma wszystko, czego potrzebujesz – w tym nowoczesne światło do jazdy dziennej. Dzięki zoptymalizowanemu silnikowi z Ride by Wire i sprzęgłem z funkcją Anti-Hopping pojazdem jeździ się intuicyjnie i zwinnie, niezależnie od tego, czy wybierasz się do pracy, na randkę czy poza miasto. Przekonaj się o zwrotności, łatwości obsługi i sportowym charakterze G 310 R i każdego dnia stawiaj sobie nowe, większe wyzwania.

    #217420
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    jeżeli pan admin nie wierzy że wygrywam to możemy nagrać filmik…

    za co bana ?

    #217421
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Na moje dzwon gdzie przegrzany choć niby nowy jest . Ale jeśli mowisz , że jak zimny i dopierdala a jak juz ciepły jest to raczej dzwon w 90% przynajmniej tak mi się wydaje

    #217422
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    no dzwon ma jakieś 2000 przebiegu ale nie jest zfioletiowiały 😀

    #217423
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    a na moje to tłok puchnie

    #217424
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    dostałeś w tamtym temacie w koszu czego to wina ale powtórzę jeszcze raz ,

    to albo regulacja albo , tłok puchnie żadne sprzęgło , bo to dopiero jak się nagrzeje , w ostateczności najmniej to podejrzewam to może dzwon , jak masz przegrzany i przebarwiony to może właśnie być taki efekt

    kamilkostana napisał:

    jeżeli pan admin nie wierzy że wygrywam to możemy nagrać filmik…

    bardzo proszę , nie wykluczam takiej opcji ale bardzo w to wątpię

    #217425
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    albo jeszcze mzoe swieca iskre gubi coo??

    #217426
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    mateo007 napisał:

    albo jeszcze mzoe swieca iskre gubi coo??

    No raczej nie :p

    #217427
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    RudY napisał:

    No raczej nie

    dlaczego nie moze juz stara swieca przebicie ma czy co i jak się rozgrzeje to jakas lipa jest ..?

    #217428
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    nie ma takiej opcji , przerywał by a nie mulił

    opcje są dwie REGULACJA i PUCHN¡CY TŁOK bądź ewentualnie jak pisałem dzwon sprzęgła , sprawdź czy nie ma przebarwień

    #217429
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    no właśnie w tym problem że cylinder był założony 300 km temu. Kupiłem go od brata, przejechał nim 3000 i działał bez problemu.

    Na filmikach bardzo mało widać… Nagrywaliśmy po dłuższej jeździe więc nie udało mi się już go wyprzedzić ale równo szliśmy 😀
    http://www.youtube.com/watch?v=yf_p8rCrlEU
    http://www.youtube.com/watch?v=KLjWso0Tt8E

    #217430
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    albo źle dotarty albo za mało oleju dałeś , albo jakiś trafiony tłok jest , ściągnij cyla i obejrzyj , bo tak może skończy się na nowym tłoku a tak jeszcze szlif

    #217431
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    skoro on był dotarty i dobrze działał to czemu po przełożeniu do mnie ma źle działać… postaram się nagrać dźwięk jak jest zimny i jak już rozgrzany. Może to coś pomoże.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button