Toros Fresco – PROBLEM POMOC

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Grupy Dyskusyjne Skutery i Motorowery Toros Toros Fresco – PROBLEM POMOC

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Filipus123 Filipus123 5 lata, 7 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #74221
    Zdjęcie profilowe KuubaPL
    KuubaPL
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Siema, mam problem. Od paru dni skuter nie chce odpalać elektrycznie za pierwszym razem, teraz od około 3 dni mam większy problem, mianowicie skuter stojąc na stopce głównej pracuje normalnie obroty w normie wszystko ok. Gdy ściągne go”do jazdy” nagle obroty spadają i w mgnieniu oka gaśnie. Nie wiem czym jest to wywołane. Sprawdzałem gaźnik gdy na włączonym silniku ruszałem nim we wszystkie strony żeby sprawdzić czy nie jest zapchany.Kiedy dodam gazu to jadę normalnie, wszystko tak jak było ale gdy np. zatrzymam się na światłach skuter gaśnie. Proszę o pomoc.

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/46328] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/46328/icon3.png[/IMG][/URL]
    #76552
    Zdjęcie profilowe general2404
    general2404
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Witaj miałem podobny problem silnik na wolnych obrotach nie równo pracował,u mnie okazało się że miałem pęknięty wężyk podciśnienia powietrza i raz dostawał za dużo raz za mało.Dodam że skuter miał 1 miesiąc,a już wężyki były struchlałe.Proponuje bliżej się przyjrzeć gaźnikowi i tym przewodom dochodzącym do gaźnika..pozdrawiam

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

    Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
    #77019
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 55

    Witam.
    Przedmówca ma rację. Zacznij od wężyków i czyszczenia gaźnika i później regulacja.
    Ja już dawno mam wszystkie wężyki nowe.
    Ten śmieszny kranik podciśnieniowy odpiąłem i założyłem zwykły ręczny, a podłączenie wężyka przy króćcu zaślepiłem.

    #159752
    Zdjęcie profilowe Filipus123
    Filipus123
    Użytkownik
    • Postów: 1

    siemka, po odblokowaniu torosa fresco zaczął się problem, mianowicie ciężko się odpala a gdy już to zrobię to silnik pracuje a po chwili obroty spadają i gaśnie. Gdy od razu ruszam to jadę max do 40 km/h i zwalnia do 0, gaśnie potem z trudem odpalam. Myślę, że to wina gaźnika ale nie jestem pewien. Proszę pomóżcie

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie