Toros el clasico

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    MIchal82
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

witam mam torosa el clasico i zmienilem wczoraj cylinder i tlok pytanie mam w jakim polozeniu powinien byl walek rozrzadu jezeli tlk ustawie w gornym punkcie 🙂 znaczy czy jest jakis znak na glowicy bo nic tam nie widze 🙂 dzieki za info

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Kropka na zębatce rozrządu powinna być dokładnie w lewo na godzinie 9. Na glowicy powinno być wycięcie w tym otworze który jest przykryty tym dekielkiem z lewej strony.

MIchal82
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Dzieki za odp ustawilem tak i dziala tylko ze takie delikatne stukanie slychac po odpaleniu . jak krece recznie kluczem to wszystko chodzi bez zadnego oporu czy stuku a jak zapali to jest takie troche stukanie 🙂 musze to ogarnac jakis pomysl ? 🙂

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Jeżeli takie cykanie to wszystko jest w porządku. Zawory muszą mieć delikatny luz (ssący 0,05mm, wydechowy 0,07mm). Mam nadzieję że ustawiłeś luzy zaworowe szczelinomierzem? Właśnie z powodu luzu jest taki dźwięk i on jest naturalny.

MIchal82
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

czyli po zmianie cylindra i tloka musze przestawic zaworki tak ? 🙂 bo nic z tym nie robilem jeszcze 🙂

MIchal82
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

ale bardzo dzieki za odpowiedz 🙂

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Żeby było dobrze to kup szczelinomierz z listkami 0,05 i 0,07mm i ustaw zawory tak jak wyżej pisałem. Wtedy będziesz pewny że wszystko jest w porządku.

MIchal82
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Spoko ja mam szczelinomierz tylko nie wiedzialem ze musze ustawic to po wymianie . jutro bede dlubal dalej dziek jeszcze raz za pomoc . pozdrawiam

Maciej1997
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

witam

Maciej1997
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

Mam też zipp toros el Clacico i problem jest w tym że na pełnym gazie motor muli nie chce jechać co może być przyczyną

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button