Tłumik – Inca Sprint 50

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Witam. Jest pewien problem. A od razu – po 15 minutach jazdy skuter zaczął głośniej chodzić, tak jakby bez tłumika, tylko trochę ciszej. Wydaje mi się albo jakaś uszczelka chyba odpadła, ale nie jestem pewien. Wiecie może coś?

P.S. Skuter jest na razie odblokowany, ściągnąłem tuleje 😉

Anonim
    Nieaktywny
    • 3
    • 307Postów:

Sprawdzałeś co się stało czy od razu pytasz? Może sprawdź czy czasem kolanko się nie odkręciło.

Sham_Janesky
    Użytkownik
    • 28
    • 50Postów:

Ostatnio odkręcilem cały tlumik celem przemalowania i usuniecia rdzy- nie ma przy lączeniu z silnikiem uszczelki- jest tuleja wychodzaca z tlumika, wchodzaca do silnika z miekkiego materialu. W mojej ince sruby byly tak zakleszczone, ze nie bylo opcji samoczynnego odkrecenia. Na marginesie- nowy tlumik do Inca SPrint- 100zl:)

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Albo Ci się guma od filtra przy gaźniku poluzowała, kolega tak miał i basowo chodził 😀

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Wymieniłem tą “uszczelkę” przy tłumiku (sprzedawca powiedział że się często przepalają O_0) ale nic. Dalej chodzi jak wcześniej. Vezyr a gdzie jest guma od filtra, bo mi właśnie tak chodzi. 🙁

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Wyjmij siedzenie, Twoim oczom ukaże się gaźnik 😀 No i do gaźnika jest filtr przymocowany, takie duże czarne (no chyba wiesz o co chodzi) i może to ci się poluzowało.

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Nie, to jednak nie to. 😥 Dźwięk jest taki jak odgłos “malucha” 😐 I raczej mi się wydaje że jest jakaś szpara pomiędzy tłumikiem a wylotem z silnika.

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Odpal skuta i zatkaj wydech nogą, potem napisz jego reakcję, to coś się wymyśli.

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Już idę sprawdzić 8)

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Zatkałem i nic, dalej chodzi normalnie, ale jak przystawię rękę to idzie jakieś powietrze z niego

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Zaraz, czyli nie zgasł?To coś z wydechem, może krzywo założony.Tam powinny takie szpilki z głowicy wystawać, i może źle osadzono wydech.Sprawdź koniecznie.

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Jest idealnie założony. Jeszce wczoraj sprawdzałem kilka razy zakładałem no i inaczej się nie da, na pewno jest jakiś odstęp pomiędzy tłumikiem a silnikiem. Jeszcze spróbuje wykręcić cały tłumik i tam czymś zatkać zaraz przy silniku, ale nie wiem.

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Nie wiem dalej, co jest przyczyną 😐 . I moje pytanie: Jeśli już miałbym kupić nowy tłumik, to czy opłacało by się ten? : http://moto.allegro.pl/item1195793105_typowo_sportowy_tlumik_do_skuterow_chinskich_4t.html bo jak kupować nowe części, to tylko już jakieś lepsze 😀 I z katalizatorem kupić, czy bez?

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

A można wiedzieć skąd jesteś?Jak z okolic Wawy od strony południa to może bym podskoczył 😀

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Niee, niestety nie. Ja ze Śląska 😆

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

To kicha 😀 Aczkolwiek na razie wdechu nie kupuj a już tym bardziej takiego.Masz może opcję pożyczenia od kogoś wydechu?A co do tego pyrkania, może masz coś takiego jak oczyszczacz spalin i gdzieś jest nieszczelny i to przez to?A masz na wydechu zawirowywacz?

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Zawirowywacza nie ma. Zwyczajny chiński tłumik. 🙁 Wydaje mi się że jakaś siatka albo coś w tłumiku się przepaliło, stało się to na 2 dzień od zdjęcia tulei z wario :/ Od kumpla tłumik pożyczę jeszcze, sprawdzi się ;]

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Hej, normalne to jak po dłuższej jeździe w tłumiku coś “cyka” ? 😐

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Tak, bo jest gorący i stygnie 😀 Wziąłeś komin od kogoś?

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Nie, to mój :mrgreen: Ale słyszałem jeszcze o “pustym przelocie”, tzn. wyciąga sie jakąś rurkę z tłumika i lepszy dźwięk jest. Może to by mi pomogło?

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Nie ale chodziło mi czy wziąłeś od kogoś, bo Ci podobno nie gaśnie 😀

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

To był mój, ale pożyczę za niedługo :mrgreen:

saper0422
    Użytkownik
    • 7
    • 55Postów:

Wiem już co. Wata w tłumiku – przepaliła się, albo coś w tym stylu. Wiem że w środku w tłumiku. A teraz tak 😮 . Trzeba tłumik przeciąć żeby się do środka dostać? 😐

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

A skąd to wymyśliłeś?Co ma wata do gaśnięcia?Pożyczałeś ten wydech w końcu?

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button