tgb pegasus nie zapala

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #206693
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    mam problem z tgb pegasus 50cm w tamtym sezonie zajechalem tlok i cylinder teraz zalozylem nowy ale 70cm i nie zapala. swieca sucha,iskra jest a po wlaniu na tlok paliwa tez nie daje zadnych znakow. niemam pojecia co jest grane 🙁

    #206694
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    jak nowe pozakładałeś wszystko i jest kompresja na cylindrze to nie widzę powodów dla których nie miał by odpalać, no chyba że któryś z simeringów uległ uszkodzeniu i cała mieszanka ucieka przez łozysko.

    Spróbuj odpalić go bez filtra powietrza.

    #206695
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    probowalem i nic to nie dalo

    #206696
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    sprawdzałeś kompresje?

    #206697
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    tak, ma 11 i dowiedzialem się ze to moze byc zaplon

    #206698
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    skoro iskra jest to z jakiej paki zaplon? ew modul ale watpie skoro sucha swieca

    #206699
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    dlatego zaplon bo nie w tym momencie jest iskra i dlatego po wlaniu na tlok paliwa tez nie zapala. tak mi powiedzieli w serwisie ze moze byc to ale nie sa pewni i mam do nich zaprowadzic skuter

    #206700
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    majstrowales przy wale ?

    #206701
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    nie nic z tych zeczy nie robilem

    #206702
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    lol przecież zapłon w skuterze ma tylko 1 położenie nie da się go regulować

    po to masz klin na wale

    #206703
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    dokładnie jak mówi seb94,
    ten serwis se już odpuść widać jak się znają ..

    mówisz że swieca sucha , zobaczy czy dysze nie są zapchane. Albo ssanie padło i ściągnij filtr powietrza ale zatkaj gaźnik ręką niech się troszkę zaleje , kopnij ze 2-3 razy , powinienes poczuc paliwo na reku i wtedy puść reke i powiniene normalnie odpalić 🙂

    #206704
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Też tak miałem, okazało się że pierścienie się zapiekły.

    #206705
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    jeździłeś na tym 70cc? bo jak nie to teoretycznie jak magneto było za słabo dokręcone mogło ściąć ci klin na magnecie i przestawić zapłon. Skontroluj to. W nowym cylku zapieczone pierścienie przy prawidłowym montażu nie możliwe.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button