Tankowanie skutera – za ile?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

Cześć, za ile Wy tankujecie swojego skutera, gdy zejdzie wskazówka poziomu paliwa na rezerwe? Ja za 20zł i to jest full.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

to chyba zależy od pojemności zbiornika i ceny paliw, nie da się tak jednoznacznie powiedzieć 😉 Jedni mają zbiornik 6l inni 5 a również na różnych stacjach cena paliwa jest inna. Twój Romecik za to bardzo dużo pali.

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

madi napisał:

to chyba zależy od pojemności zbiornika i ceny paliw, nie da się tak jednoznacznie powiedzieć 😉 Jedni mają zbiornik 6l inni 5 a również na różnych stacjach cena paliwa jest inna. Twój Romecik za to bardzo dużo pali.

Pali bardzo dużo, a zbiornik 4l… (na oko) nie wiem o co c’man… Jeszcze chciałem się dowiedzieć, po ile mam tankować (wiadomo, dla mnie 20 to dużo, bo nie pracuje), żeby nie być „żydem”.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Ja ostatnio, tankowałem (widać na motostacie) na BP , jeżeli chodzi o teraźniejsze ceny paliw, miałem na pograniczu rezerwy 'odpowiednią’ ilością.

Cena tankowania – 17,03
    Stacja – BP
    Cena paliwa – niepamiętam 🙂
    Tankowanie – Do pełna (jak zawsze)
    Bak – 4,5l
    Spalnie – (ciągle dotarcie) ok.2,7 l./100km

Też mój 'Romet’ (Router) dużo pali, tak mi się zdaje ale przy drugim razie motostat pokaże mi jaką mam średnią…dokładnie

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

dodge napisał:

Ja ostatnio, tankowałem (widać na motostacie) na BP , jeżeli chodzi o teraźniejsze ceny paliw, miałem na pograniczu rezerwy 'odpowiednią’ ilością.
    Cena tankowania – 17,03
    Stacja – BP
    Cena paliwa – niepamiętam 🙂
    Tankowanie – Do pełna (jak zawsze)
    Bak – 4,5l
    Spalnie – (ciągle dotarcie) ok.2,7 l./100km
    Też mój 'Romet’ (Router) dużo pali, tak mi się zdaje ale przy drugim razie motostat pokaże mi jaką mam średnią…dokładnie

4T mało pali, a 2T dużo – zwłaszcza, że ma przejechane prawie 700km, więc nadal (dla mnie) jest na dotarciu. Lejesz mając włączony zapłon (widać przesuwającą się wskazówkę.)?

a123659
    Uczestnik
    • 35
    • 2 527Postów:

Jak to za ile?
    Skuter to nie ciężarówka, żeby miał 700l baku. Skuter ma 5l, więc chyba nie opłaca się tankować po 10zł ;D Tak samo jest bezsensowne jechać dalej na stacje, bo tam jest paliwo 5-10gr tańsze… Ile zaoszczędzisz 50gr? ;D W takiej ciężarówce rozumiem, bo to masz 70zł, no ale nie w skuterze.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

O też mam 700 km 😉
    Na ogu nie ale ostatnio tak zrobiłem, mój znajomy zawsze tak robi to też chciałem spróbować, ale on nie musi kluczykiem baku otwierać…
    a ja tak i trochę to trwało.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Ryglos napisał:

Jak to za ile?
    Skuter to nie ciężarówka, żeby miał 700l baku. Skuter ma 5l, więc chyba nie opłaca się tankować po 10zł ;D Tak samo jest bezsensowne jechać dalej na stacje, bo tam jest paliwo 5-10gr tańsze… Ile zaoszczędzisz 50gr? ;D W takiej ciężarówce rozumiem, bo to masz 70zł, no ale nie w skuterze.

Dokładnie Ryglos, i jeszcze warto dodać że więcej spalisz benzyny niż zaoszczędzisz…

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

Ryglos napisał:

Jak to za ile?

Hah, ja mam dwie stacje obok siebie Orlen i SKR. Na SKR’ach jest paliwo o 1gr tańsze, więc 5gr mi różnicy nie robi (:P). Więc polecacie lać do pełna, niż do nie pełna (nie brzmi to dobrze)?

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Do pełna, zawsze…

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

tak, od czapy, jak wrzucić wyniki z motostatu na skuterowo ?

kava93
    Użytkownik
    • 11
    • 79Postów:

25 zł i mam zalane na 270 km

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

dodge napisał:

tak, od czapy, jak wrzucić wyniki z motostatu na skuterowo ?

Twoje pojazdy – sygnaturka – pokaż kod.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

I wkleja się go na podpis ?

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

dobra, dzięki już wiem

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

dodge napisał:

I wkleja się go na podpis ?

Tak

CactusMan
    Użytkownik
    • 24
    • 136Postów:

U mnie stacje benzynowe są dookoła-do wyboru do koloru,tankuje przeważnie na Orlenie.Cały bak za ok 26zł i starcza gdzieś na 250 km jazdy.
    Benzyna coraz droższa 5,30 l.

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

CactusMan napisał:

U mnie stacje benzynowe są dookoła-do wyboru do koloru,tankuje przeważnie na Orlenie.Cały bak za ok 26zł i starcza gdzieś na 250 km jazdy.
    Benzyna coraz droższa 5,30 l.

Noo, mnie to nieco straszy, niedawno co tankowałem za 4.98zł, a teraz u mnie 5.36zł i ciągle w góre. :/

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

U mnie na BP (Łomianki wylotówka z W-wy) to wczoraj stała po 5,60

roomcajz
    Uczestnik
    • 17
    • 1 073Postów:

Na szczęście dla skuterowców róźnice w cenie mają bardziej znaczenie psychologiczne niż finansowe- widząc paliwo po 5,24 na stacji auchan a potem po 5,60 na bp jest pokusa by tankować taniej…. ale po kalkulacji okazuje się że na 1 baku można w ten sposób zaoszczędzić raptem 2 zł

skuter jest najtańszym środkiem transportu. nawet auto z gazem jest droższe w tankowaniu. nie mówiąc o samochodzie na benzynę czy olej

Lać do pełna

CzechuXX
    Użytkownik
    • 7
    • 196Postów:

20zł za 100km… Leje zawsze pod korek…

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

roomcajz napisał:

Na szczęście dla skuterowców róźnice w cenie mają bardziej znaczenie psychologiczne niż finansowe- widząc paliwo po 5,24 na stacji auchan a potem po 5,60 na bp jest pokusa by tankować taniej…. ale po kalkulacji okazuje się że na 1 baku można w ten sposób zaoszczędzić raptem 2 zł
    skuter jest najtańszym środkiem transportu. nawet auto z gazem jest droższe w tankowaniu. nie mówiąc o samochodzie na benzynę czy olej
    Lać do pełna

…ale jest najbardziej dyskryminowany przez kierowców samochodów itp.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

A podobno gdzieś chyba w kielcach już jest za 6,20 ;O

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

dodge napisał:

A podobno gdzieś chyba w kielcach już jest za 6,20 ;O

A gdzie takie bajki żeś wyczytał ?

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Brat, mi mówił.. Nie wiem fakt czy mit ale jakoś by mnie to nie zdziwilo, może 6,06 😉
    Może się przesłyszałem…

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Może za jakiegoś V-Powera to tak 😉

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Ale powyżej 6 na pewno, ale gdzie to, to juz nie jestem pewien.

Sullyer
    Użytkownik
    • 3
    • 41Postów:

Teraz paliwa drożeją – wszystko jest możliwe.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Dokładnie.. ale to podobno drożeją tylko u nas przez jakieś podwyższenie akcyzy, ;p

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

U mnie na Bliskiej na Oczapowskiego 5,34 (tam tankuję). NA Shellu zwykła to chyba już z 5,50 a wipałer zwykły 5,83 z kolei wipałer lepszy 6,13. Na bipi altimejt 5,77.

A jak tankuję to do niedawna wychodziło pod korek za 23 złote, a teraz ciut więcej, a bak ma 6 litrów.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button