Świeca irydowa czy normalna – którą polecacie ?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

Sieema. Nadszedł czas by wymienić świece. I nie wiem na jaką. I mam do was takie pytanie.. Którą świece polecacie i dlaczego ? I jakiej firmy najlepsze są ?

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Z uwagi na cenę, polecam tradycyjną np.Denso czy NGK. No chyba że masz silnik mocno tuningowany do wyścigów, to w takim wypadku irydową, w normalnej eksploatacji, moim zdaniem stosowanie takiej świecy jest nieirracjonalne i mija się to z celem.

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

nie mam prawie nic tuningowanego.:) Bo to szkoda wywalać kase w chińczyka, ale czy ta irydowa mi coś da ? jest lepsza od tej zwykłej ?

Czarek
    Użytkownik
    • 12
    • 75Postów:

Najlepsze ponoć są japońskie NGK.. Mam takie w aucie i w skuterku [fabrycznie przydzieloną – BPR7HS].

Co do irydowych, to właśnie taka do mnie leci z Allegro i już się nie mogę jej doczekać!-) Podobno na zwiększone osiągi V-max lub przyspieszenie nie ma co specjalnie liczyć ale rozruch na zimno i kultura pracy silnika ponoć zauważalnie lepsze. Co za tym idzie, też spalanie benzyny mniejsze [o ile – nie wiem]. Gdy tylko ją sobie wkręcę, to napewno się tutaj podzielę wrażeniami – o ile cokolwiek zauważę innego, oprócz braku 50PLN w portfelu!-)

a123659
    Uczestnik
    • 35
    • 2 527Postów:
    a123659
    Uczestnik
    • 35
    • 2 527Postów:

Sorry za offtopic, ale Czarek wysłaliśmy posta w tej samej sekundzie i na głównej forum liczy to jako jednego posta ;D Zobacz sobie ;D Jakiś fail ;D

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

szyszu3 napisał:

nie mam prawie nic tuningowanego.:) Bo to szkoda wywalać kase w chińczyka, ale czy ta irydowa mi coś da ? jest lepsza od tej zwykłej ?

Nic ci nie da świeca irydowa, poza większą żywotnością samej świecy, ale czy jest sens ładować 50zł w świecę? myślę że lepiej częściej zmienić tradycyjną na nową i mieć pewność że masz sprawną świece. Polecam Denso, produkowane są wyłącznie w japonii, więc jakość jest gwarantowana.

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:
    Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

szyszu3 napisał:

a co powiecie o tej : http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-irydowa-4t-ngk-cr-7hix-i2228334033.html

za tą chińską irydową razem z kosztem przesyłki miałbyś 2 markowe tradycyjne, ale zawsze możesz kupić i testować 😉

Czarek
    Użytkownik
    • 12
    • 75Postów:

Ryglos napisał:

Sorry za offtopic, ale Czarek wysłaliśmy posta w tej samej sekundzie i na głównej forum liczy to jako jednego posta ;D Zobacz sobie ;D Jakiś fail ;D

ja też sorki za offa ale najważniejsze Ryglos, że oba posty się wyświetliły w tym samym temacie!-)

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

standardowa prawidłowo wygrzana jeśli wewnętrznie nie siądzie to te 20tys km lekko wytrzymuje, w samochodzie wymieniam co 40tys(ciągle sprawne)

przy 2T wymieniać przynajmniej 2 razy w roku

Czarek
    Użytkownik
    • 12
    • 75Postów:

barteklodz napisał:

przy 2T wymieniać przynajmniej 2 razy w roku

ooo.. to świecy się nie wymienia na nową dopiero, gdy zgaśnie całkowicie, czyli nie przestanie dawać iskry? dlaczego?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button