Stukanie w cylindrze/głowicy 139fmb

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Stukanie w cylindrze/głowicy 139fmb

Ten temat zawiera 9 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe  Anonimowy 5 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #181464
    Zdjęcie profilowe Mattheo97
    Mattheo97
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Pany, po złożeniu silnika 139fmb z nową skrzynią biegów i nowym karterem prawym oraz „mocodajnym zestawem” 72ccm (głowica+cylinder z tłokiem) odpala od kopa od razu. Niestety stuka w silniku i głośno chodzi. Sprawdzałem, nigdzie nie uciekają spaliny przez uszczelki, prawdopodobnie to wina zaworów ale kilkunastokrotne ustawianie nie daje efektów. Rozrząd ustawiony idealnie. Jakies pomysły co może być nie tak? ?

    „Mocodajny zestaw”, który wkładałem:
    http://gmoto.pl/cylinder-glowica-72-kpl,76903.html

    #181469
    Zdjęcie profilowe Rurek
    Rurek
    Użytkownik
    • Postów: 179

    a ustawiłeś luz zaworowy?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Pokochaj całą rodzinę Suzuki GSX-S

    Sezon w Suzuki trwa przez cały rok. Dlatego już teraz skorzystaj z wyjątkowej oferty na zakup dowolnego motocykla z rodziny GSX-S z rabatem do 5000 zł!Przyjmij zaproszenie do naszego grona dzięki GSX-S 125 na prawo jazdy B. Polub inspirowanego sportowymi emocjami GSX-S 750. Pokochaj bezkompromisowego GSX-S 1000.Advertisement
    #181472
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 787

    Tłok dobrze założony?Napinacz łańcuszka nie puka?Luzy zaworowe 0,03ii,0,03out

    #181476
    Zdjęcie profilowe Mattheo97
    Mattheo97
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Tłok założony napisem IN do góry, pierścienie też okej. Stukanie napinacza łańcuszka, czyli dokładnie co?
    Luz zaworowy jaki ustawiałem ssący 0.05 a wydechowy 0.07

    #181478
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 787

    czyli może być zużyty,w najgorszym razie występuje spalanie stukowe

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Torba motocyklowa Junak. Kup teraz

    Jesteś fanem marki Junak i szukasz uniwersalnej torby, którą możesz zabierać ze sobą wszędzie gdzie tylko zechcesz.
    #181480
    Zdjęcie profilowe Mattheo97
    Mattheo97
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Nie sądzę, by był napinacz zużyty. Przebieg na 50ccm mam 8.5k km. Zresztą przed wymianą wszystko działało.

    #181482
    Zdjęcie profilowe Mattheo97
    Mattheo97
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Ściągnałem i założyłem na nowo cylinder i głowicę na nowych uszczelkach. Dalej to samo.

    #181490
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 787

    A może ci sie magneto odkręciło?Miałem taki przypadek.

    #181492
    Zdjęcie profilowe Mattheo97
    Mattheo97
    Użytkownik
    • Postów: 17

    Też nie to :/

    #181503
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 398

    Ja bym sprawdził napinacz czy się nie zjechał, u kolegi był taki sam objaw wymieniał kit i potem stukało przez napinacz a to tylko 5min roboty żeby sprawdzić

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie