Stary,dobry Ogar200 – pytanie o skrzynie biegów

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Farseer
    Użytkownik
    • 2
    • 4Postów:

Witam was,pewnie większość z was mnie wyśmieję,ale liczę na w miarę normalne odpowiedzi.Czy na tym motorowerku można zmienić skrzynie z manualnej na automatyczną ? jest taka możliwość ?

marcin0915
    Użytkownik
    • 10
    • 165Postów:

Zmienić zawsze można. Pytanie za jaką cenę… Moim zdaniem na pewno się nie opłaca 😉

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

Pytanie: Po co? Czemu chcesz niszczyć tą wspaniała rometowska skrzynię? 😀 Za kilkanaście lat twój ogar będzie zabytkiem. Wg. mnie jeśli twórcy chcieli by był to manual to powinien być to manual a nie automat. Skrzynia automatyczna nie daje już tyle radości, a napewno nie w starych sprzetach. Tak jak pisał kolega wyżej, wymiana skrzyni będzie zapewne bardzo droga o ile wykonalna. Opłaca ci się?

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

jaką rometowską jak w tym motorowerze zastosowano silnik Jawa 223 ?
    Nie, nie można zmienić. Jak chcesz automat to musisz kupić skuter.

Farseer
    Użytkownik
    • 2
    • 4Postów:

Ok dzięki.Chciałem zmienić ponieważ nie wiedziałem czy ogarnę skrzynie biegów gdyż wcześniej miałem do czynienia ze zwyklymi skuterami lub kilkoma bajajami.

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

„Rometowska” bo zamontowana w Romecie. Może lepiej brzmiałoby „zamontowaną w Romecie” ale nie czepiajmy się już mojego pokrętnego słownictwa.

Farseer
    Użytkownik
    • 2
    • 4Postów:

Mam juz chyba ostatnie pytanie,nigdy nie miałem doczynienia z tym motorkiem wiec stąd one:Gdzie znajduję się sprzęgło ?

a123659
    Uczestnik
    • 35
    • 2 527Postów:

Lewa klamka.

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

I pamiętaj, że biegi wchodzą odwrotnie niż w normalnym moto 😛
    Ogólnie podstawą tego moto jest dobra obsługa… Jeśli będziesz go dobrze serwisował i dobrze go wyregulujesz, to będzie jeździł w miarę bezawaryjnie i nie będzie dużo palił 😉

Przejeździłem na takim niecałe 3 sezony, więc jeśli będziesz miał jakieś pytania to pisz na pw 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button