Ssanie elektryczne

  • This topic has 10 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 12 years temu by Anonim.
Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #248292
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Witam

    Mam gaźnik mikuni i potrzebuje w ogóle odłączyć ssanie, ponieważ w moim neosię niema wejscia na takie ssanie. Proszę o szybką odpowiedź bo na dyszy 57,5 musiałem przerwiercać filtr powietrza bo cały czas miał za dużo paliwa. No jak się nieda to mam prośbę ponieważ mam elektryke od generica i tam jest wejscie na ssanie. Może da się jakoś połączyć te obie elektrykiż

    Edit igiłeka jest na dole jak nie jest podłączony to chyba jak się podłączy to podnosi się do góry, z tego wychodzi.

    #248293
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Wiesz co ja w moim tgb tez mam gaźnik mikuni i u mnie ssanie wyłącza się odłączając dwie wtyczki (zielone) znajdują się pod siedzeniem.

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #248294
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    No tak tylko ja orginalnie ssanie miałem ręcznie a teraz mam automata. I ja niemam wejscia żęby podłączyć to ssanie. A igiełka jest opuszczona w dół, to jest dobrze ?? tzn że jest wyłączone?

    #248295
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    U mnie po podłączeniu napięcia igła wysuwa się ze ssania – tak że jest głębiej w gaźniku.

    http://www.youtube.com/watch?v=-8l6FsSWzSc

    #248296
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Ej Panowie ssanie jest raczej odłączone żę rano nie chce palić, a jak bym podpioł to ssanie bezpośrednio do akumulatora to normalnie będzie działało ??

    #248297
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    1. Do regulatora.
    2. Musi mieć rezystor.

    Nie kombinuj tylko sprawdź czy jest sprawne i czy dochodzi do niego napięcie…

    #248298
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Podłączyłem ssanie bez pośrednio do aku i chyba działa, tylko jest cały czas ciepłe to ssanie, na noc odłączyłem od akumulatora. No a jak podłącze do regulatora to co się zmieni ?

    #248299
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    No chyba to że będzie szło mniejsze napięcie (lub natężenie prądu”nie jestem pewien”), a jak jest ciepły to nie dobrze, zrób tak jak napisał kolega wyżej!

    #248300
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Dzisiaj wyjełem to ssanie i podłączyłem do aku i po paru minutach jak się nagrzało igiełka wysuneła się w dół. Czyli muszę przy każdym odpalaniu podpinać ssanie i jezdzić na podpiętym do aku. Bo jak się igiełka wysunie to się ssanie chyba wyłącza ?? Prawdaż
    Ponieważ jak odłącze od napięcia to znowu się cofa w górę

    #248301
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Dokładnie tak działa ssanie. Tam w środku jest grzałka i metal który rozszerza się pod wpływem jej ciepła.

    #248302
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    No dobra ale odpinam ssanie po jezdzie ale rano trzeba go kopać z 5min żeby odpalił :/ Przecież powinno być włączone

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button