Skuter zapala z kopa a na rozrusznik nie.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Skuter zapala z kopa a na rozrusznik nie.

Ten temat zawiera 12 odpowiedzi, ma 10 głosów i był aktualizowany ostatnio przez  pawelek1991 5 lata, 11 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 13 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #146674
    Zdjęcie profilowe ogarek200
    ogarek200
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Witam. Ostatnio skuter przestał mi zapalac na rozrusznik( chociaż szybko kreci) a z kopa z ostatniego ząbka zapali, co może byc przyczyną?

    #146680
    Zdjęcie profilowe peciula
    peciula
    Użytkownik
    • Postów: 143

    Sprawdź sprężanie

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Przetestuj wymarzony motocykl na TRIUMPH MOTORCYCLES FESTIVAL 2019

    Atrakcje Triumph Motorcycle Festival 2019:

    • 19 i 20.09.2019 – Motowycieczki (cena: 299 zł)
    • 21.09.2019 – Triumph Motorcycle Festival:
      • jazdy testowe Triumph
      • grill
      • 20% rabatu na odzież
    #146682
    Zdjęcie profilowe monek100
    monek100
    Użytkownik
    • Postów: 296

    miałem to samo w 2 motorkach. świeca do wymiany. kup jakąś dobrą.

    ______________________________________________________________________________________
    Komar 2352 – 1979r
    Peugeot XR6 2007r
    Simson S51 – 1988r
    #146690
    Zdjęcie profilowe ogarek200
    ogarek200
    Użytkownik
    • Postów: 3

    na dwóch świecach to samo, świece to ngk i iskra f95

    #146691
    Zdjęcie profilowe kuba90876
    kuba90876
    Użytkownik
    • Postów: 1 103
     
    Czytaj
    REKLAMA

    WYPRZEDAŻ! SHELL ADVANCE AX7 4T 10W 40 teraz za 25,90 PLN

    Zapewnia doskonałe smarowanie w najbardziej ekstremalnych warunkach pracy. Doskonała czystość tłoków. Wysoka ochrona silników i skrzyń biegów. Przewyższa specyfikacje: API - SM i JASO MA2.
    #146694
    Zdjęcie profilowe Kisiu1981
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • Postów: 4 647

    A może akumulator pada? U mnie jest to samo. Mam trochę za małej pojemności i nieraz mimo, że kręci dobrze to nie zapala. Dopiero z kopki daje radę.

    #146713
    Zdjęcie profilowe xuncorrectx
    xuncorrectx
    Użytkownik
    • Postów: 126

    właśnie,może to nic poważnego tylko ,tak jak Kisiu napisał,akumulator 😉 Ja też się przestraszyłam jak chciałam go odpalić z rozrusznika a z kopki poszedł na luzie ;d podładuj i daj znać czy chodzi

    #146720
    Zdjęcie profilowe lufka080
    lufka080
    Użytkownik
    • Postów: 42

    A u mnie to z nowu tak że jak postoi na zimnie to na rozrusznik nie zapali tylko cały czas kręci, a jak pobędzie w cieple to na dotyk co to może być?

    #146725
    Zdjęcie profilowe ogarek200
    ogarek200
    Użytkownik
    • Postów: 3

    naładowałem i dalej to samo 🙁 silnik 2T

    #146745
    Zdjęcie profilowe Kisiu1981
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • Postów: 4 647

    Może jeszcze być brak kompresji albo rzeczywiscie świeca. Jaki przebieg i jaki olej do mieszanki?

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 13 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie