Skuter nie pali jak jest zimny

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Witam mam taki problem gdy skuter postoi przez noc, następnego dnia już go nie mogę odpalić, zaczyna łapać a nie chce wejść na obroty. Dopiero jak pokopie z 20 razy i pomanewruję gazem , to się nagrzeje i już później chodzi już bardzo ładnie. W skuterze wymieniłem zawór membranowy, świece, fajkę, gaźnik jest wyczyszczony, leję do niego olej stihl. Co może być przyczyną takiego zachowania skuterkaż
    Skuter to Adly Cat 50 silnik minarelli horizontal (yamacha)

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Może się zalewa, jaka jest świeca gdy nie chce odpalić?

A co słyszałem to że nie wolno lać tego czerwonego oleju stihl do skutera…
    Ale dawniej robiłem na nim mieszankę to dobrze chodził skuter.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

A ssasnie w ogóle działaż xd

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

A przy jeździe skuter nie jest słabszy niż np. kiedyś ?

Mafioz – jakby ssanie nie działało to by musiał kopnąć raczej więcej niż 20x 😛

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

ee tam… jak kopnie 20x to beny już naleci i odpali a że zimny i ssanie nie działa to właśnie trzeba tak gazować aż się rozgrzeje żeby normalnie chodził. sprawdźić nie zaszkodzi a jaki inny powód może być? ssanie na 1 ogień według mnie. Szczególni jeśli na ciepłym odpala bez problemu i tylko na zimnym..

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

stihl jest zły do scootino, słowa mechanika z serwisu yamahy.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Ssanie jest automatyczne, i może się ono nie włączać z powodu nienaładowanego akumulatoraż Kolor świecy po przejechaniu kilku km jest kawowy, ale strasznie dymi z tłumnika. Skuter chyba dobrze jest wyregulowany, bo jest mocny, i dobrze trzyma wolne obroty. Jak będzie zimny sprawdze kolor świecy gdy nieodpala

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

witek2874 napisał:

Jak będzie zimny sprawdze kolor świecy gdy nieodpala

A jak to niby zrobisz -.-
    Kopniesz 10razy nie odpali i myślisz że świeca się odbarwiż xd Najwyżej będzie mokra.
    Po prostu sprawdź czy to ssanie działa, przy odpalaniu kopaniu czy kręceniem rozrusznikiem taki bolec w module ma się podnosić.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

z tego co wiem to ssanie znajduje się w gaźniku, a nie w module. I gdy wykręce ssanie z gaźnika to będzie widać czy działa czy nie? Czy tak na sucho da rade to sprawdźić, i czy ma coś do ssania słaby akumulator?

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Akumulator nie ma nic do ssania. Prąd do ssania idzie z cewki(?).

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

witek2874 napisał:

z tego co wiem to ssanie znajduje się w gaźniku, a nie w module.

Chodziło mi o moduł ssania :573:
    Jak go wykręcisz i będziesz próbował odpalić to taki bolec powinien się schować.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Dzisiaj kupiłem i zamontowałem to ssanie, ale dalej to samo. Wydaje mi się że dostaje za dużo oleju, ile powinna być wykręcona śrubka, od mieszanki w minarelli horizontal?

amtrax
    Uczestnik
    • 1
    • 2Postów:

Witam,też borykam się z podobnym problemem.Skuter 2t po nocnym postoju nie może zapalić,psiknęcie plaka w filtr powietrza i jest ok.
    Rozwiązanie które zastosowałem to przy pierwszym uruchomieniu kopię starterem kilka razy nie włączając zapłonu.Następnie włączam i motorek odpala bez problemu.Kolejne uruchomienia następują już normalnie bez jakichkolwiek kłopotów.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button