Skuter nie odpala
- This topic has 3 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 10 years, 1 month temu by .
Wyświetla 1 wpisy z $
Wyświetla 1 wpisy z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Siema, mam problem ze skuterem … Slychac bylo lozyska na wale to postanowilem kupic inny silnik bo tego nie opyla sie robic. Kupiłem niby 80 cm3 podpiąłem i odpalił ale był głośny bo nie było wtedy jeszcze nowej uszczelki wydechu. Wykręciłem silnik po odpaleniu bo mialem jeszcze kilka rzeczy w wizualki do poprawienia a teraz po zalozeniu tej uszczelki nie odpala w goole i nie wiem czemu ;// Gaźnik jest czysty, kranik podcisnieniowy dziala, iskra jest. Gdy kopę i palę z rozrusznika nie ważne ile czasu swieca jest zawsze sucha, gdy podlałem paliwa pod swiece to jakby chcial odpalic ale nie odpalil. lezal jakis czas na boku i oleju troche sie wylalo … nie wiem czy to moze byc tego wina. Podsumowujac tak jakby wszystko bylo ok tylko swieca jest sucha, paliwo nie dochodzi do cylka. Kompresja jest.
jaki typ silnika podejrzewam ze problemem jest uszkodzony krociec lub elektrozawor w gazniku czy po próbie startu z rozrusznika w gaznika jest paliwo? jeśli nie ma to sprawdź automatyczne ssanie
Wyreguluj gaźnik lub zatkaj czymś filtr przy odpalaniu
na dwóch kroccach probowalem i to samo i na dwoch gaźnikach, gaźniki wyczyszczone ;// w ogole nie wazne czy kope czy krece rozrusznikiem swieca jest sucha. Wyregulowac mozna jak zapali 🙂 bo bez zapalenie nic nie wyregulujesz 🙂