Skuter nie odpala

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    adisdz
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

Siema, mam problem ze skuterem … Slychac bylo lozyska na wale to postanowilem kupic inny silnik bo tego nie opyla sie robic. Kupiłem niby 80 cm3 podpiąłem i odpalił ale był głośny bo nie było wtedy jeszcze nowej uszczelki wydechu. Wykręciłem silnik po odpaleniu bo mialem jeszcze kilka rzeczy w wizualki do poprawienia a teraz po zalozeniu tej uszczelki nie odpala w goole i nie wiem czemu ;// Gaźnik jest czysty, kranik podcisnieniowy dziala, iskra jest. Gdy kopę i palę z rozrusznika nie ważne ile czasu swieca jest zawsze sucha, gdy podlałem paliwa pod swiece to jakby chcial odpalic ale nie odpalil. lezal jakis czas na boku i oleju troche sie wylalo … nie wiem czy to moze byc tego wina. Podsumowujac tak jakby wszystko bylo ok tylko swieca jest sucha, paliwo nie dochodzi do cylka. Kompresja jest.

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

jaki typ silnika podejrzewam ze problemem jest uszkodzony krociec lub elektrozawor w gazniku czy po próbie startu z rozrusznika w gaznika jest paliwo? jeśli nie ma to sprawdź automatyczne ssanie

dawkacpi
    Użytkownik
    • 8
    • 22Postów:

Wyreguluj gaźnik lub zatkaj czymś filtr przy odpalaniu

adisdz
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

na dwóch kroccach probowalem i to samo i na dwoch gaźnikach, gaźniki wyczyszczone ;// w ogole nie wazne czy kope czy krece rozrusznikiem swieca jest sucha. Wyregulowac mozna jak zapali 🙂 bo bez zapalenie nic nie wyregulujesz 🙂

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button