Skuter 4T przygasa na wolnych obrotach i po chwili obroty wzrastają albo gaśnie.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    sebox321
    Użytkownik
    • 9
    • 55Postów:

Ostatnio nabyłem skuter który był sprzedawany na cześci. Myślałem, ze silnik nie jest na chodzie bo dość długo stał co było widac po zardzewiałym półksiężycu i ośniedziałej pokrywie paska. Jednak postanowiłem założyć gaźnik, wkręcić swiecę i go odpalić. Odziwo silnik odpalił i nawet dobrze chodził. Nie gasł tylko strasznie kopcił. W gaźniku miałem dysze 85 i po 1km wykręciłem świecę i była cała czarna i mokra stwierdziłem, ze dotaje za dużo paliwa i zmieniłem dysze na 80 ale od tej pory silnik na wolnych obrotach przygasa i zaraz wkręca się na obroty albo gaśnie całkowicie. Tak samo jest przy hamowaniu. jak puszcze cały gaz i zachamuje to silnik gaśnie. Z wkręcaniem się na obroty nie ma problemu tylko jest problem z gaśnięciem. Dodam, ze nie wiem jaka jest pojemność silnika ale podejrzewam ze 50ccm bo mocą nie grzeszy i udało mi się wycisnac z niego 70 km/h 🙂 Dodam ze mam wyrobiony gwint w gaźniku na te śróbki które trzymają ssanie elektryczne ale nie wypada ono więc raczej nie powinno to sprawiać problemu bo śrubki trzymają na tyle aby nie wypadało.

sebox321
    Użytkownik
    • 9
    • 55Postów:

Już doszedłem do tego przez co tak się działo. Zapchana była dysza od wolnych obrotów która co chwile się zapycha po przeczyszczeniu gaźnika i nie wiem od czego. :/ Zapycha się ona jakaś taką ciemną cieczą, benzyną z czymś wymieszaną ale nie wiem skąd ta ciecz jeśli bak jest czysty i gaźnik w środku tak samo.

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Wylej to paliwo i wlej nowe z jakimś porządnym olejem do mieszanki, a nie najtańszy syf z Orlena. Może dozownik za dużo podaje – najlepiej zrobić mieszankę w baku.

sebox321
    Użytkownik
    • 9
    • 55Postów:

Mój skuter to 4T więc tutaj nie ma mieszanki 🙂 Dodam, ze filterek paliwa jest czysty więc odpada zabrudzony bak. No chyba, ze syfy są na tyle drobne, ze filterek ich nie wyłapuje.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button