Skuter motowell magnet city pali i gasnie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #205155
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    witam. Mam pytanie odnosnie mojego skutera gdyż od pewnego czasu skuter zapala na jakieś 10 sekund i od razu gasnie, po chwili znowu odpala i dalej gasnie tak jak by mu zanikała iskra… wyczyscilem gaźnik wymienilem swiece i iskrownik, ale problem nie ustaje… Mój skuter to motowell magnet city 2t. nie znam się za bardzo na skuterach dlatego proszę o rady co jeszcze mogę sprawdźic??

    #205156
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Wyczyść filtr.
    Regulacja gaźnika (paliwo-powietrze).

    Zapala normalnie za pierwszym i dopiero gaśnie po 10sek. czy z odpalaniem też ma problem ?

    #205157
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Może paliwo po prostu nie dochodzi… 🙄

    W sensię takim, że naleci tyle co tam do gaźnika, odpali, a potem nie nadąża lecieć.
    Kraniki lubią robić cyrki :->

    Ale sprawdź podstawy 😉

    #205158
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    to chyba nie kranik bo mi swiece zalewa wiec paliwo ma… tylko jeszcze przez gaźnik leje mi benzyne do fitra powietrza… a jak sciagne filtr i przytrzymam tam reka to jak zapali to chodzi juz caly czas tylko muszę tam trzymac reka zeby za duzo powietrza nie bral…. a jak puszcze to zgasnie… moze filtr powietrza jest do wymiany? bo czyscilem juz ten i zakładalem ale dalej to samo… jak myslicie? ma ktos jeszcze jakieś pomysly?

    #205159
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Jak po zatkaniu dziury od filtra ręką nie gaśnie to regulacja gaźnika na 100%.

    Wkręcaj powoli śrubę od regulacji mieszanki o pół obrotu aż będzie chodził tak jak ma chodzić 🙂

    Oczywiście filtr ma być założony

    #205160
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    ok jak tylko bede mial chwile to postaram się ustawić ten gaźnik… a jeszcze jedno bo brakuje mi w gaźniku śrubki od regulacji obrotów… czy to moze mieć jakis zwiazek z tym ze gasnie???

    #205161
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Hmmm no teoretycznie może to mieć wpływ … nigdy nic nie wiadomo

    #205162
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    no własnie a trochę nie bardzo oplaca mi się znowu caly zestaw naprawczy kupowac bo i tak pozniej zgubię ta śróbke poniewaz mam juz w nim gwint wyrobiony… wiec moze kupie nowy gaźnik? tylko ze ten co mam teraz to mikuni corp cena takiego nowego to prawie 200 zł… moze jest jakis tanszy zamiennik tego gaźnikaż? podaje link do gaźnika którego mam teraz http://allegro.pl/gaznik-mikuni-japan-2t-i1673162409.html

    [ Dodano: 19-07-2011, 13:46 ]
    problem rozwiazany kupiłem nowy gaźnik i juz dziala normalnie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button