Skuter Lexmoto Gladiator nie odpala ze startera elektrycznego - prosze o pomoc

  • This topic has 6 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 5 years temu by Anonim.
Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #302988
    Vickie Simson
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Witam wszystkich uzytkownikow. Proszę Was o pomoc ponieważ kupiłem niedawno skuter Lexmoto Gladiator 125cc. Przy zakupie nie dzialal starter elektryczny lecz sprzedający powiedział iż potrzeba tylko nowy akumulator. Po zakupie nowego akumulatora problem się nie rozwiazal wiec kupiłem również nowy przekaźnik startera. Jeśli chodzi o rozrusznik to po podlaczeniu na krotko kreci i odpala wiec rozrusznik ,akumulator i chyba przekaźnik mogę wyeliminować.W dalszym ciągu stoje w miejscu i nie mam zbytnio pomyslow w jaki sposób to naprawić – może ktoś z was miał podobny problem i będzie w stanie mi pomoc.

    #303010
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 947

    odpala sie rozrusznikiem na wciśnietym hamulcu i złożonej stopce bocznej. muszą być sprawne czujniki hamulców i bocznej nóżki

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #303012
    Vickie Simson
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Tylko że po wciśnięciu przycisku nie reaguje kompletnie nic

    #303016
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 947

    no ale co ja napisałem wyżej?

    #303022
    Vickie Simson
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Wombat jest jakiś sprawdzony sposób aby stwierdzić że oba czujniki o których mówisz są sprawne?

    #303029
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    Jest ma się palic stop po wciśnięci choć jednej klamki wtedy powinien zadziałać a czujka stopki wyłącza raczaj sam zaplon[iskry nie bedzie na otwartej] a rozrusznika nie rozłącza i powinien kręcić, zapewne masz uszkodzony włącznik w kostce[przełącznik zespolony i w nim guzik odpalania]

    #303034
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 4 666

    u mnie rozłącza…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button