Skuter jedzie tylko 55 km/h i dziwny dźwięk

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #173566
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Witam, nabyłem wczoraj skuter chiński kingway coliber rex typ mówił ze są założone blokady i mam z nim problem, nie moge jechać więcej niż 55km/h po prostej bo jest jakiś dziwny dźwięk, nawet nie wiem czy to z tumika czy z silnika. Jest to mój pierwszy skuter , dużo czytałem o blokadach, na filtrze tej rurki nie ma to nie wiem, odkryłem dekiel gaznika i była tam uszczelka , sprężyna i tyle w internecie pisało ze powinna być śrubka która się wykręca, dekielek metalowy. Załączam filmik i czekam na odpowiedzi 🙂 f

    Jak by co nie chodzi o to piszczenie , to wiatr xd

    Film : http://youtu.be/unzSU9NgXdU

    Zdjęcia modułu :

    20140815_173604.jpg</a

    20140815_173550.jpg</a

    20140815_173543.jpg

    #173570
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    zmień moduł na odblokowany [chyba że masz kabelek do impulsatora pod pokrywą napędu] bo jak by szczekał[odcinał] jak ma to 55

    #173571
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Dałem wyżej zdjęcia, który kabelek odciąć mam ?

    #173572
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Chyba to przez to, bo jak jade z górki i mam 55 to jak by mnie hamowało. Tylko czy on by nie gasl ? Jechałem kiedyś z kolega rometem e727 z górki 75km/h i zgasł.

    #173575
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:
    #173581
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Te filmy dużo nie mówią, spróbuje zamówić odblokowany moduł a jak nie pomoże to rozkręce mu dekiel i zobacze czy jest tuleja między talerzami.

    Jaki tani moduł z allegro pasuje do mojego ? Podeslijcie linki 🙂 Z góry dziękuje :}

    Tam na moim module pisze : xdz 100817

    #173596
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Jest to możliwe ze to przez tuleje co jest na wariatorze?

    #173608
    kargulec12
    Użytkownik
    • 59
    • 495Postów:

    Wstaw fotki na fotosik.pl i pokaż. I nie przez tuleje a raczej przez pierścień na tulejce. W każdym razie ja słyszę że ci odcina obroty i za to winny będzie moduł a w przekładni sprawdź czy nie masz pierścionka na tulejce. Jak coś wal na pw. to pomogę

    #173649
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7947682602a3a6b7.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fa114f4f1777031.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4be4d4b1d4cc1385.html

    Proszę, o to fotki z modułu. Jestem raczej w tym zielony, więc przekładnia jest pod dekielem czy trzeba dalej się zagłębiać.

    #173688
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Refresh

    #173697
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    daj fotke modułu taką żeby było widać wszystkie przewody jak mam z boku zobaczyć.obejrzyj pokrywę napędu jeżeli wychodzi z niej przewód to go przetnij.jak go brak to mdul do wymiany bo ma w sobie a najlepiej zdejmij pokrywę jak jest tam impulsator to go usuń 10 śrubek to możesz odkręcić żeby zweryfikować czy jest blokada elek. i obrączka na wario do huja.

    #173698
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Dzisiaj niedziela to sie nie bede bawil :p od pokrywy napędu widzę tylko jeden ale to jest chyba rozrusznik.którym i tak nie odpale skutera nie wiem czemu, wciskam guzik i słychać tylko jak rozrusznik działa tak jak by bendiks nie zazebial chyba do wymiany albo czyszczenia, w pon sciagne pokrywę od napedu zobaczyc na bedix to zobaczę i na ten impulsator ale raczej go nie ma :/ 20 zamówię sobie moduł tylko nie wiem jaki czy to szukać jakis specjalny czy z allegro za 30 (z przesyłka) do 4t ?

    #173700
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    z allegro ci wystarczy.Co z tego że niedziela ksiądz tez w niedzielę pracuje

    #173703
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Hehe zobaczę później, mam jeszcze jeden problem, od spodu gaźnika jest taki wężyk który jest luzem, on nie powinien być gdzieś podłączony ?

    #173706
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    nie to od spustu benzyny z miski.

    #173724
    kargulec12
    Użytkownik
    • 59
    • 495Postów:

    Jeśli w tej kostce 4pin masz 4 kable top jeden jest od blokady. https://www.youtube.com/watch?v=5ss8h01uzcg 2 minuta, jeśli masz w tym miejscu kabelek co jest na czerwono zaznaczone to przetnij go.

    #173728
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Nie mam takiego kabelka w tym miejscu, mam 4 pin i 2 pin 2 wtyczki, typowe w chinolach

    #173747
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Sprawdzałem dzis i jest ta blokada na wariatorze chodzi o ten pierścionek między przeciw talerzami chyba tak to się nazywa :p bendiks rusza sie na prawo.i lewo można go wyciągnąć palcami :/

    #173748
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    i będzie sie ruszał bo drugie gniazdo ma w pokrywie

    #173797
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Heh, juz czaje rozkładem dzisaj rometa eco 727 i to samo ma xd akumulator do wymiany xd ten pierscien z tulei wariatora zdjecir jego duzo daje czy nie ma sensu go zdzierac? xd

    #173800
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    daje od15do20kmh

    #173808
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Uuu duzo :p ale mi wystarczy żeby tej na module nie było 😀 nie wiem co się stało jechałem godzine temu do sklepu skręcam kierownica a tu tak jak by zwarcie migaja mi dlugie światła a kierunkowskazy pala się cały czas, słychać takie jak byb któryś kabelek przy skręcie o jakies 5° dotykal masy i robił zwarcie sprawdzałem te kabelki ale nic tam nie dotyka no bynajmniej tak mi się wydaje, może poradzicie coś ? Jak chcecie mogę jutro filmik nagrać co się robi itp.

    #173831
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    jak nie zdejmiesz z wario pierścienia reszta nic ci nie da

    #173895
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Z tymi kablami poradziłem sb zwarcie robily kable urwane od rozrusznjka jutro zamówię moduł, dzięki za pomoc jak będę coś potrzebował będę pisał 🙂

    #174600
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Witam, to znowu ja, dzis przyszła mi przesyłka z modułem podłączyłem jade 55 i znów ten sam dzwięk, co teraz ?

    Drugie pytanie jak odkręcić tą śrubę od wariatora ni chuja nie chce sie odkręcić mój ojciec też próbował z całej siły i nie poszła , tam nie ma czasami tzw “lewego gwintu” że odkręca się w lewą strone ?

    #174602
    Anonim
    Nieaktywny
    • 4
    • 927Postów:

    ” tzw “lewego gwintu” że odkręca się w lewą strone ?”
    Z takim podejściem to rzeczywiście można miec problem z odkręceniem czegokolwiek.

    http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwint_lewy

    #174603
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    gwint jest prawy kluczem udarowym.albo tak
    https://www.youtube.com/watch?v=adXAGoYgEVY

    #174604
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Z tym ze ja próbowałem z całej siły…

    #174606
    Pakao
    Użytkownik
    • 3
    • 50Postów:

    Nic nie chce iśc, teraz nie wiem co sie stało nie mam świateł :/

    #174611
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    masz czym podgrzać nakrętkę?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button