Skuter jedzie 45 po zdjeciu wszystkich blokad.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #201246
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    Skuter jedzie 45 po zdjeciu wszystkich blokad. POMOCY !!!!!!

    #201254
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    czyli nie pozdejmowałeś wszystkich

    REKLAMA

    RZUĆ WYZWANIE MIASTU Z BMW G 310 R

    Obudź się z uśmiechem na twarzy bo każdy dzień z BMW G 310 R to szansa na spróbowanie czegoś nowego. Kompletny pakiet ma wszystko, czego potrzebujesz – w tym nowoczesne światło do jazdy dziennej. Dzięki zoptymalizowanemu silnikowi z Ride by Wire i sprzęgłem z funkcją Anti-Hopping pojazdem jeździ się intuicyjnie i zwinnie, niezależnie od tego, czy wybierasz się do pracy, na randkę czy poza miasto. Przekonaj się o zwrotności, łatwości obsługi i sportowym charakterze G 310 R i każdego dnia stawiaj sobie nowe, większe wyzwania.

    #201256
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    no jak nie pozdejmowalem wszystkich , to gdzie jest reszta , jak zdjelem najbardziej znane i najbardziej podstawowe ?

    #201261
    Berg
    Uczestnik
    • Postów: 817

    Może lepiej opisz co zrobiłeś, gdzie co pozdejmowałeś bo nikt zgadywać nie będzie. Skoro nadal masz 45, to coś nadal z blokad masz.

    #201281
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    – jest zdjęty pierscionek na wariatorze
    – przecięty kabel od modułu i wstawiony moduł odblokowany
    – wstawiony odblokowany gaźnik
    – wycięty zawirowacz spalin w tłumiku
    – końcówka tłumika rozwiercona wiertłem
    – rurka od filtra powietrza jest wyjęta
    – filtr paliwa wymieniony na stożkowy
    Co mam jeszcze zrobić żeby jezdzil szybicej ten skuter??POMOOCY

    #201285
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    może zacznij od tego żeby napisać jaki to skuter?
    co my wróżki?

    #201298
    Druid
    Uczestnik
    • Postów: 2 876

    Ducati500 napisał:

    – filtr paliwa wymieniony na stożkowy
    Co mam jeszcze zrobić żeby jezdzil szybicej ten skuter??POMOOCY

    +++
    Na pewno chodzi ci o filtr paliwa? Nie powietrza?
    Wymień filtr na oryginalny…

    #201299
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    Skuter to Kingway Coliber Classic

    #201300
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    i chodzi mi o filtr paliwa, a ze stary był zwykły i coś się z nim stało chyba sie zatkał

    #201315
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    Pomoze ktos??

    #201322
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    skoro filtr paliwa zmieniłeś na stożkowy to raczej nie jesteśmy w stanie ci pomóc – nikt chyba takiego nie wiedział.
    a czym ci się objawia to osiągnięcie 45km/h?
    zaczyna przerywać? jest po prostu słaby? a co z obrotami po zdjęciu tych blokad? wyje i jedzie tylko 45? są wyższe niż wcześniej?

    #201325
    MotoFun
    Użytkownik
    • Postów: 6

    @Ducati500 Chodzi ci chyba o filtr powietrza, nie paliwa. Po pierwsze nie opłaca ci się go wymieniać na stożek przy 50ccm, zwłaszcza gdy nie wyregulujesz przy tym gaźnika. Przez to można nawet zatrzeć cylinder gdyż skuter będzie miał za dużo powietrza a za mało paliwa. Radzę wrócić do oryginalnego filtra powietrza i założyć zwężkę. Ja po zdjęciu zwężki i bez wsadzenia większej dyszy też nie mogłem szybciej jechać ponieważ się dusił. Lepiej jeździł z nią.

    #201333
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    @MotoFun chodzi mi o to http://zapodaj.net/ea4b31874e267.jpg.html, i to jest filtr PALIWA!!! Taki tępy to ja nie jestem , żeby części nie odrózniać.

    #201334
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    @Wombat objawy są takie, że jak go postawie na stopki i dodam max gazu to tak jakby się troszkę dusił i dalej jest normalnie, a jak jadę i jest v-max to tak jakby trochę wył. No i słaby też jest, bo jak mnie trzymają za bagażnik z tyłu to on nawet gumy nie spali.A obroty nie ma ich na zimnym silniku , silnik zawsze się rozgrzewa, trochę pojeżdżę i wtedy są obroty,no ale są takie dobre, takie jakie powinny być.

    #201335
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    skoro ci wyje przy tych 45km/h to może masz zbyt lekkie rolki.
    Z drugiej strony jeżeli jest za słaby żeby sie powyżej tych 45km/h rozpędzić to tutaj przyczyn już może być cała czapka
    .
    tak, to jest filtr paliwa. Ale normalny a nie „stożkowy”.

    #201337
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    A bym zapomniał ,jak odkręcałem wariator, żeby zdjąć ten pierścionek to zajrzałem w te rolki, były tylko 3. Musze kupić nowe? Jak tak ,to jakie mam kupić i ile mam ich wstawić? I czy jak muszę, to tylko rolki, czy coś jeszcze?

    O jaką czapkę chodzi?

    #201339
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    3 z ilu?

    kocham to. Już na drugiej stronie wątku dowiadujemy się o drobnym szczególe – masz zdekompletowany napęd…
    wsadź reszte rolek.wszystkie najlepiej żeby były identyczne jak masz te co teraz.

    #201340
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    No nie wiem ile ich tam powinno być założonych(pewnie 6, tak jak we wszystkich skuterach). Ja otworzyłem ten wariator i miałem tylko 3.

    #201341
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    No ale ja nie mam tych rolek taki juz ten skuter kupiłem. Czyli muszę kupić 6 nowych rolek i je wstawić?

    #201342
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    ja nie mówie że to twoja wina że nie masz rolek tylko że o tym od razu nie mówisz.

    Na rolki są miejsca – policz je. Są równe wariatory ale rolki zawsze są symetrycznie w nich rozłożone bo to sie kręci i musi być wyważone.

    #201343
    Ducati500
    Użytkownik
    • Postów: 26

    Mam 6 miejsc na rolki, pamiętam ,że liczyłem sobie.
    Czyli muszę kupić 6 nowych rolek i je wstawić i skuter już będzie szybciej śmigać?

    #201352
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 967

    to zależy czy trafisz z wagą rolek. Ja bym zaczynał od 6 takich jak masz teraz te 3.. ew z 0,5g lżejsze

    #201372
    MotoFun
    Użytkownik
    • Postów: 6

    @Ducati500 Przepraszam, nie chciałem Ci sugerować że się nie znasz a tym bardziej wkurzać. Wracając do tematu, kolega wyżej ma rację. Wrzuć wszystkie 6 rolek o oryginalnej wadze (zakładam że jest to ok. 5g) i powinien śmigać.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button