Skuter gubi obroty.
- This topic has 6 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 5 years, 8 months temu by
Wombat.
-
AutorWpisy
-
12 września 2017 dnia 22:37 #630228
Witajcie,
Wiem, że już było wiele tematów podobnych lecz mój problem jest bardzo dziwny.Kupiłem skuter do remontu… Porobiłem i jeździ.
Wyczyszczony gaźnik + wyregulowany, ustawiona Iglica, zmieniona świeca na nową, wymieniony moduł, wymieniony wariator + rolki, ustawione zawory praktycznie wszystko wyczyszczony bak i wężyki, wymieniony filtr powietrza, wymieniony olej, stara benzyna zlana zalany nową.I teraz co się dzieję?
Skuter na kopke pali od strzała nie ma problemów, startuje również bez problemu i nie gaśnie, nie przerywa.
Jednakże…
Gdy skuter jest zimny, wkręcę manetkę gazu do końca to skuter startuje, ale dopiero po chwili wskakuje na wyższe obroty i przyspiesza…
Zaś gdy skuter jest rozgrzany to nie leci więcej jak 45km/h jednak, z górki jak dojdzie do 55km/h obroty wskakują i skuter momentalnie przyspiesza.
Skuter dużą prędkością i na obrotach jedzie dopóki się manetki nie spuści. Jak spuszczę manetkę to nie stety nie leci więcej jak 45km/h i nie przyspieszy dopóki nie będzie z górki jechał…
Czy to możliwe żeby to była wina sprzęgła, że ma takie zachwiania? Są momentami piski z pod pokrywy, ale przestają…
12 września 2017 dnia 22:53 #630231a czy jest możliwe że podasz jaki to sprzęt?
13 września 2017 dnia 09:06 #630238A tak mój błąd…
Router 50 pluss zwykły Chiński 4 sów. Zwyk ła 50 – tka nie przerabiany.13 września 2017 dnia 09:28 #630241albo masz słabiutki cylinder (słaba kompresja – może np zawory i ich luzy, docierałeś?) i/lub jednak brakuje mu regulacji gaźnika.
pomiar kompresji, sprawdzenie szczelności dolotu..itd
Przyznam że nie do końca rozumiem ten twój opis bo jest lekko chaotyczny – manetka do końca i skuter startuje ale dopiero potem przyśpiesza i wchodzi na obroty..itd mało jasne to jest dla mnie.
Mi wynika z opisu że jest po prostu słaby – ale tu może być sporo przyczyn. Zacznij od podstawowych. Cylinder przy tym remoncie zmieniałeś? A jak zmieniałes to cały zestaw czy sam cylinder a głowice masz z innej bajki?13 września 2017 dnia 09:35 #630242Nie zmieniałem nic.
Skuter owszem startuje ale na niskich obrotach i dopiero po czasie wchodzi na wyższe obroty i ma dobre przyspieszenie i jedzie więcej aniżeli 45km/h. Spuszcze manetke i ponownie dodam gazu to znowu więcej nie jedzie jak 45 dopiero po czasie wchodzi na obroty.
13 września 2017 dnia 12:47 #630254Sprzęgło zostało własnie wymienione. Tamte było tragiczne, okładziny ok, ale w środku dziury itp i no niestety się blokowało, niestety z tymi zachwiejami z obrotami dalej ten problem. Jak już chwyci obroty to śmiga beznajmniejszych szarpnięć czy czego kolwiek, ale ma problem wejść na wyższe.
Czy od sprzęgła mogło się wario uszkodzić?
13 września 2017 dnia 12:50 #630255pooglądaj wariator i oceń
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.