skuter dla wysokiej osoby 195cm

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    morf
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

Czesc,

postanowilem zakupic skuter 50cm3 aby dojezdzac do pracy.

Niestety wiekszosc pojazdow do ktorych sie przymierzalem jest po prostu za mala.

Najczesciej zawadzam kolanami o manetki kierownicy (albo o linke gazu pod manetka) nawet gdy siadam z tylu kanapy.

Poki co znalazlem jeden skuter Yamaha Why na ktorym jako tako sie mieszcze – ale niestety maszyna malo popularna bo jak na lekarstwo.

Czy z doswiadczenia ktos moglbymi cos polecic? Jakies modele/marki?

Osiagi to rzecz drugorzedna dla mnie wiec 2T/4T. Cena jaka by mnie interesowala to ok 3k brutto za uzywke.

Dzieki z gory!

Jaro
    Użytkownik
    • 10
    • 63Postów:

Witam proponuje kymco new dink 4t spalanie okolo 2,3l/100 bardzo komfortowy z ogromnym pojemnikiem pod siedzem naprawde polecam
    jest nie zawodny bez awaryjny

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Kymco Dink

nowszy model, który za 3 tys. zł może być ciężko znaleźć.

starszy model, nie był chyba dostępny oficjalnie w PL, dlatego może być mały problem z częściami

Peugeot Elyseo/Elystar

Peugeot drogi serwis i części zamienne. Jest też trwały i ma parę fajnych rozwiązań.

Z chińskich produktów masz do wyboru:

Romet 797

Zipp Quantum i jego klony

Jaro
    Użytkownik
    • 10
    • 63Postów:

jest parę za około 3600zl na aukcjach ,mój kumpel chce sprzedać new dinka 2008r chciał około 3tys chinoli bym nie polecał

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

peugeot z tych wszystkich jest największy jeżeli chodzi o wysoką i długonogą osobę choć i tak na 196 pewnie za mały

szukaj skutera z płaską (niestopniowaną) kanapą żeby sie mógł z tyłkiem do tyłu przemieścić ile ci wygodnie.

Albo kup duży skuterco ci sie podoba i dolicz sobie 250zł na ręczne przerobienie kanapy

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Jest problem z tymi kanapami w dużych skuterach, większość ma te stopniowane siedziska, ale tak jak kolega Wombat zauważył można sobie kanapę przerobić. Zresztą znam ten ból mam 194 cm wzrostu i jeżdżę Kymco Like, kolanami może nie zahaczam o kierownicę, ale nieco wystają ponad owiewki, przez co w chłodniejsze dni jest niekomfortowo. Nie zwróciłem na to uwagi przy wyborze sprzętu, teraz zdecydowałbym się na coś w koncepcji Dink/Elystar, czyli wysoka kierownica i pełna ochrona przed napływem powietrza.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

lucek71 napisał: i jeżdżę Kymco Like,

ahaaaaaaaa :D. To dlatego tak walczysz.

Jaro
    Użytkownik
    • 10
    • 63Postów:

niestety szyby w new dinku i elystar to tylko gadżet przed niczym nie chronią kupiłem szybę bondi duzą i jest o wiele lepiej

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Wombat napisał:

lucek71 napisał: i jeżdżę Kymco Like,

ahaaaaaaaa :D. To dlatego tak walczysz.

Z nikim nie walczę, mam po prostu swoje zdanie. Równie dobrze mogę napisać, że Ty się spinasz, bo kupujesz super części, pakujesz do chińczyka, a ktoś śmie twierdzić, że lepiej kupić Hondę, Yamahę lub Piaggio, a nawet to niemarkowe Kymco. Tylko widzisz ja mam na poparcie swojej tezy fizyczne dowody, a Ty tylko przypuszczenia i pozbawione związku ze sprawą historie z różnych dziedzin. Czekam może się jakaś kulinarna analogia trafi albo taka z sensem istnienia, zapowiada się ciekawie. Nie mam nic więcej do dodania. Jeździj bezawaryjnie do końca świata i jeden dzień dłużej. Pokaż nam wszystkim.

Jaro napisał:

niestety szyby w new dinku i elystar to tylko gadżet przed niczym nie chronią kupiłem szybę bondi duzą i jest o wiele lepiej

Chodziło mi o ochronę nóg, ta szybka nie chroni korpusu przed naporem wiatru, są na szczęście akcesoryjne. W standardowym skuterze masz prześwit między owiewką, a kierownicą dokładnie na wysokości kolan wysokiej osoby. W modelach typu Elyseo przednia zabudowa jest jednolita.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Ja jeździłem Kymco Vitality przez dwa lata, mam 196 cm wzrostu i skuterek był troszeczke za mały, jak się usiadło w tylnej części kanapy to było już lepiej. Ogólnie na niego nie narzekałem, nadrabiał dynamiką, bezawaryjnością i pojemnym schowkiem.

Jaro
    Użytkownik
    • 10
    • 63Postów:

żadnej ochrony na nogi chyba ze będziesz siedział jak panienka
    baz moto koca i szyby w chłodne dni sie marznie chyba ze zainwestuje sie w ciuchy ale Morf chciał porady co kupić, przy takim wzroście trudno znaleźć skut w pojemności 50cm odpowiadający gabarytom zainteresowanego każdy ma jakaś wadę mniejsza lub większa jest duzo salonów i komisów po prostu wybrać kilka interesujących modeli i sie pofatygować na przymiarkę

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

no tak nogi trzeba mieć złączone jak dziewica, ale po kolanach nie gwiżdże. Mam w Like motokoc Tucano Urbano i jeździ się przyjemnie, tylko jak zauważyłeś każde rozwiązanie ma wadę – motokoca demontował nie będziesz za każdym razem, a zostawić na dłużej np. przed marketem, nawet przymocowanego zabezpieczeniem, trochę strach.

morf
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

WOW kurcze nie spodziewalem sie takiego odezwu!

Super Forumowicze – mozna na Was liczyc. Dzieki za porady!
    uCiesze sie ze odezwaly sie tez glosy osob znajacych sytuacje wysokiego wzrostu z wlasnego doswiadczenia.

Mam swiadomość, ze ciezko jest kupic “duzy” skuter 50tke – ale nie mam prawka na kat A a niestety praca i inne obowiazki skutecznie niepozwalaja mi go zrobic.

Z zaproponowanych przez Was chyba faktycznie najlepiej wypada ten Kymco drink w nowej wersji ale ceny zastraszajaco drogie. W zasadzie ta inwestycja nie kalkulowala by mi sie przez nastepnych kilka sezonow.

Siedzialem nawet na zaproponowanym romecie, wielkosciowo ok ale straszny to koszmar od strony wizualnej i wykonania plastikow (nie jestem wcale wyjatkowym esteta).

Strasznie podeszla mi ta yamaha why aka mbk flipper – skuterek dosc waski ale sprytny i ma dosc spora odleglosc miedzy podnozkiem a kieronica (praktycznie kat prosty).

W oko wpadl mi tez kymco like – ale nie mialem okazji na nim jeszcze usiasc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

zobacz honde Vision 50, szukaj używki.za około 4 tyś trafisz.
    W miare płaska kanapa, duże koła. No i honda.

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Dla wysokiego nie polecam tego Like’a, nie znajdziesz odpowiedniej pozycji by schować nogi za owiewką, mi to dość mocno przeszkadza, do tego ta stopniowana kanapa uniemożliwia korygowanie pozycji. Kolanami zahaczać o kierownice nie powinieneś, na plus można zaliczyć solidny kufer w standardzie i płaską podłogę, co dają spore możliwości transportowe oraz schowek pod kierownicą z gniazdkiem 12V. Jak pisałem wcześniej znajdziesz odpowiedniejsze modele dla siebie.

zlomek00
    Użytkownik
    • 0
    • 7Postów:

Poczytalem wpisy ja osobiscie stawial bym na new dinka ceny okolo 3500tys za skuter dwu max trzy letni jest ladny wygodny pojemny schowek
    Ciekawe rozwiazania jak stacyjka wielo wunkcyjny licznik przebiegu i co wazne nie psuje sie i ma male spalanie i co wazne przednia lampa naprawde oswietla.droge .minimum negatywow od uzytkownikow no jeszcze jest grand dink 50 tyle trafic 50 tke to trzeba miec szczescie
    Poczytaj sobie na necie o opiniach wybranych skoterow
    Powodzenia

Cris
    Uczestnik
    • 0
    • 2Postów:

Mam 194 cm wzrostu i długo szukałem skutera 50 2T który by mi odpowiadał. Z czystym sumieniem mogę polecić Peugeot CityStar 50 2T. To największy maxi skuter w swojej klasie. Mieszczę się spokojnie i jeszcze pasażera zabiorę. Bardzo dużo miejsca pod kanapą a jak dojdzie bagażnik to na zakupy spokojnie można się wybrać. Cena używki np. 2017 r na gaźniku 7000 zł ale naprawdę warto. Będziesz zadowolony. Pozdrawiam i szerokiej drogi !

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

myślisz że 8 lat chłop czekał na twoją rade?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Temat ‘skuter dla wysokiej osoby 195cm’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.
Back to top button