Skuter aprilia rally ac problem z odpalieniem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #313565
    Xyz358
    Użytkownik
    • 2
    • 9Postów:

    Witam.
    Mam problem z moja Aprilia rally ac 50 (rocznik 96) mianowicie podczas jazdy skuter zgasł i juz nie odpalił. Pierwsza moja myśl to moduł wymianilem moduł ale problem nie znikł , mało tego „znikła „iskra. Pojawia się dopiero gdy odłacze czarno biały kabelek od modułu ale skuter dalej nie chce palić próbowałem nawet z Plakiem i nic. Gaźnik mam nowy z elektrozaworem (nie jest podłączony czyli ssanie włączone ).Niestety mój skuter nie pali na rozrusznik tylko na kopa.
    Co może być nie tak ? Może ktoś miał podobny problem, dodam tylko ze paliwo dochodzi do gaźnika oraz do świecy.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

    #313574
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 866Postów:

    może zajechany cylinder. zmierz kompresje

    #313583
    Xyz358
    Użytkownik
    • 2
    • 9Postów:

    A jaka powinna być dopuszczalna kompresja wiesz może?

    #313585
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 866Postów:

    a jaką masz?

    #313586
    Xyz358
    Użytkownik
    • 2
    • 9Postów:

    Jeszcze nie mierzyłem

    #313590
    Xyz358
    Użytkownik
    • 2
    • 9Postów:

    3 (atmosfery ?)

    #313593
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 866Postów:

    nie wiem czego masz trzy ale poniżej 9 silnik kwalifikuje się do remontu a poniżej 6 jest dramat. Okolice 12 lub więcej to pożądana wartość.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button