skuter 4t nikt niepotrafi naprawic pomocy slabo jedzie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    rdkhot
    Użytkownik
    • 4
    • 8Postów:

posiadam skuter kingway camaro po naprawie za ktora zaplacilem 510 zł i niezostal dokonca naprawiony juz byl wczesniej w naprawie i tez byl ten samy problem skuter niema zbyt bardzo mocy slabo jedzie zostalo w nim wymienione cylinder 80cc tlok, pasek , gaznik,ustawione zawory,wyczyszczony gaznik ustawiony itd facet ktory mi go naprawial stwierdzil ze reszta rzeczy jest ok ja sam dokuplem modul i filter i nic to niedalo jedzie 45 na prostej pod gorke 30 a w dwie osoby 40 i 20 pod gorke skuter jak byl dobry jechal mi spokojnie 60 a z gorki to juz nawet licznika mi braklo, niewiem jaki moze byc problem zauwazylem ze obudowa od filtra jest minimalnie troche inna jak filter wkladam do niewchodzi do konca rowno ale jest taki sam ksztalt niewiem co moze byc przyczyna prosze kogos o pomoc

guliwer55
    Użytkownik
    • 28
    • 746Postów:

Skoro mówisz że obudowa filtra nie dochodzi do końca to znaczy że pobiera lewe powietrze napraw to i zobacz jak jedzie

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Za remont zapłaciłeś 500zł, facet wziął kasę i nic z tego nie wynika? Jedź na reklamację, niech z tym robi albo zwróci pieniądze.

lop16
    Użytkownik
    • 44
    • 372Postów:

Tak jak mówi Pietro. Trzeba było od razu skuter my oddać bo teraz będzie Ci wciskać ŻE TY coś schrzaniłeś po remoncie a nie on 🙂 teraz może być ciężko odzyskać kase tzn jeszcze zależy od lojalności mechanika 🙂

Cwabiak
    Użytkownik
    • 6
    • 21Postów:

Ja to nie wiem czy wy nie sprawdzacie efektu zanim zaplacicie? Od razu sie sprawdza a później płaci. Teraz jedyne możesz liczyć, ze mechanik to nie jakiś frajer i odda kase a nie powie popsuł pan jak jeździl teraz.

dodge
    Użytkownik
    • 52
    • 612Postów:

Może lewy moduł ;p ?
    Albo źle docierałeś 🙂

enter1978
    Użytkownik
    • 19
    • 579Postów:

Ciężko coś powiedzieć jak się nie słyszy i nie czuje skutera. Miiałem tak że na nowym gaźniku nie chciał poprawnie chodzić, dosłownie nie mógł z miejsca ruszyć, ale jak sie wkręcił na obroty to szedł jak trzeba, a winna była sprężyna nad przepustnicą, była za twarda. Skrócałem ją kilka razy po kilka zwojów i zakładałem i sprawdzałem, i z każdym ucięciem było coraz lepiej aż skróciłem ją prawie o połowę i silnik zaczął dopiero z wolnych obrotów dynamicznie się wkręcać. Nie chcę cię martwić ale gaźnik montowałem nowiutki wyjęty z pudełka, a jak widac nie zawsze wszystko co nowe jest sprawne.

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

ja miałem przypadek z za dużą membraną, wychodziła z rowka i była nieszczelność.
    w hurcie kilka sztuk odpakowałem i tylko jedna z całego stanu pasowała…..

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button