Skuter 2T brak iskry

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #298405
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Witam. W skuterze nie mam iskry. Prąd nie dochodzi do modułu i nie mogę zapalić…. Świeca jest dobra na 100% Proszę o pomoc.

    #298406
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    masz czujkę przy bocznej stopce?

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #298408
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Mam

    #298409
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Ale nawet gdy ją odłączę to jest dalej to samo…

    #298410
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    taki?

    może byc jeszcze winna stacyjka i stator.

    #298414
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 901

    Szymon Kiemp… napisał:

    Ale nawet gdy ją odłączę to jest dalej to samo…

    ale stopka odłaczona działa tak samo jak stopka rozłożona. Odłączając czujnik bocznej nóżki trzeba tam zewrzeć styki w kostce

    #298755
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Nic to nie pomogło… Ale kupiłem nowy iskrownik i cewkę. Prąd już dochodzi do cewki (wcześniej nie dochodził, czyli moduł zapewne działa) ale gdy już wsadzam świecę w fajkę i sprawdzam czy jest iskra to już jej nie ma… Podłączałem też cewkę samochodową i dalej to samo.

    #298762
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    A z impulsatora na moduł dochodzi

    #298792
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Tak

    #298800
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    A masz inną świecę nawet samochodową to na niej sprawdź

    #298820
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Iskra już jest… Nie wiem co było dokładnie. Tylko że raz jest, raz nie ma. Jak jest to czasem dobra, czasem słaba…. Może to moduł ?

    #298821
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 901

    ale JUŻ jest bo CO zrobiłeś/zmieniłeś?

    #298871
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    Nie wiem 🙁 Nic nie robiłem. Podszedłem do niego i o jest iskra 😀 (tylko że raz była, raz nie, tak samo jak wyżej napisałem) Dodam że wczoraj było coś, jakaś iskra, a dziś już nic…

    #298872
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 812

    Masy posprawdzaj Wszystkie.

    #298877
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    No zobaczę. A może być tak że jest za słaby prąd ? Że coś z modułem?

    #298888
    Bartek Mazur
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Może regulator napięcia być uszkodzony . Może masz imobilajzer i ci nie łączy ?

    #298905
    Szymon Kiempisty
    Użytkownik
    • Postów: 9

    A przypadkiem ten regulator napięcia nie jest od ładowania akumulatora??

    #298907
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 901

    on jest całej instalacji

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button