Rusza tylko "z kopa"

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Rusza tylko "z kopa"

Ten temat zawiera 16 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 11 lata, 4 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 17 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #238500 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Witam
    Mam znowu problem ze skuterem :-/
    Jechałem ostatnio po jakiś wybojach i potem zauważyłem,że leci mi olej.Okazało się,że wypadł wężyk od oleju.Wsadziłem go porządnie z powrotem i teraz jest już oki.
    Mam jednak problem z normalnym odpaleniem.Jak próbuje odpalić starterem,to jakoś tak dziwnie charczy jakby się coś tam przecierało i nie zapala.Zapala tylko z kopa.Podejrzewam,że coś mi się zalało tym olejem,ale proszę o pomoc,bo nie wiem co.Co powinienem wyczyścić?I jakąWystarczy przetrzeć szmatką?Sorki za głupie pytania ale jestem jeszcze zielony 😀

    #238501 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    wytrzeć… hahahahaha…

    Jak jeździłeś dostatecznie długo bez oleju, to masz cyla i tłok do wymiany, a nie do wytarcia 😀

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #238502 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Nie jeździłem bez oleju,bo zdążyłem dojechać do domu jak jeszcze miałem olej.Haha proszę nie śmiać się ze mnie,jestem kompletnie zielony i próbuję się czegoś nauczyć. 😀 😀

    #238503 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    spoko. Nie chodzi o to, czy został Ci jeszcze olej w dozowniku, ale to, że jakiś czas nie było oleju do mieszanki! A to jest zabójstwo do silnika!

    A po Twoich objawach wnoszę, że zatarłeś go na amen i tyle. Zbieraj kaskę na wymianę części 😀

    #238504 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ale lipa 🙁 to co powinienem dokładnie wymienić?Tłok i cylinder?I jeszcze jedno pytanie.Bo on się normalnie z kopa odpala,to mogę jeździć?Czy go tylko dobiję?Kurcze codziennie muszę jeździć do pracy i ciężko by było bez skutera :-/
    Dzięki za wyrozumiałość i pomoc.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #238505 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Hmmm… Poczekaj, aż ktoś jeszcze się wypowie…
    Ale skoro po odpaleniu słychać „charczenie” to raczej zarżnięty…

    Ja bym nie jeździł, bo cylinder może nadawać się jeszcze do szlifu i potem założyć tylko większy tłok, a przy jeżdżeniu na zatartym możesz już wykończyć nawet cyla…

    #238506 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    On po odpaleniu nie charczy.Tylko jak próbuję odpalić tak normalnie starterem.Jak odpalam z kopa,to nic nie charczy,ani przy opaleniu ani po.Normalnie jeździ jak jeździł.

    Jacob, czytaj ze zrozumieniem …
    Wino

    #238507 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    A jeździłeś już na nim?
    Jeśli jeździłeś to jak z osiągami? spadły?

    #238508 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Jesli tylko rozrusznik ci charczy to moze calkiem od czego innego… jeśli jest pod motorem to moze dostal gdzieś jest wgiety i charczy… A ile jechales z odpietym wezykiem? bo jak z 1km max to jeszcze ujdzie… ale jeśli jak jedziesz i czujesz mocna różnice w osiagach (gorsze) to znaczy ze jak wrocisz do domu wlaczasz kompa i zamawiasz cylinder 😉 np. zwykły RMS do p/g (jak dobrze wyczytalem masz piaggio free) kosztuje z 150zl. I jezdzisz na starym puki nie padnie. Ale jeśli nie ma spadku mocy to po prostu jest cos z rozrusznikiem 😉

    #238509 Odpowiedź

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Sapdek mocy był,ale taki chwilowy,przez około godzinę jechał słabiej.Teraz już jeżdzę na nim 2 dzień,i już jest wszystko dobrze.Chodzi jak dawniej.a Z odpiętym wężykiem jachałem ponad 1km.Trudno mi oszacować ile dokładnie km,bo się śpieszyłem 😀 W czsię jazdy nic nie charczy.Problem w tym,że odpala tylko z kopa 🙁 a przy starterze tak charczy jakby nie miał siły odpalić.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 17 łącznie)
Odpowiedz do: Rusza tylko "z kopa"
Informacje o Tobie: