Rozrusznik Problem!!!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #160085 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    Witam otusz mam taki problem z rozrusznikiem sytuacja jest taka przekręcam kluczyk i jest cos takiego tyk tyk tyk tyk jescze 4 tyg temu byla sytuacja podobna tylko pare razy tyk tyk i odpalał nagle ożywial sie moge dodac że akumulator jest naładowany i gdy odpalam z prostownika 12 v odpala już lepiej ale teraz już nic nie pomaga proboje odpalic i nic ostatnio jescze jak odpalałem go po któryms razie odpalania nagle ożywił się Prosze bardzo o pomoc i różne propozycje które mogą być przyczyną tej sytuacji. Pozdro

    #160092 Reply
    kargulec12
    Użytkownik
    • 59
    • 495Postów:

    Zapewne do wymiany kmpl. sprzęgło rozrusznika. Ew. na początek bym je zdjął i wyczyścił dokładnie i sprawdził stan rolek rozrusznika. Jak zjechane to do wymiany całe sprzęgło na 100%. Miałem u sb. to samo. A spróbuj pokręcić na odpalonym, może ci załapać na jakiś czas i chodzić.

    #160093 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    http://www.youtube.com/watch?v=lxojM9l2ET0 to jest cos takiego jak to w 0:3 minucie takie tyk tyk tyki to tak caly czas jak czymam

    #160094 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    Rolki wszystko jest ok ale zobacze na to sprzęgło

    #160096 Reply
    kargulec12
    Użytkownik
    • 59
    • 495Postów:

    Na 100% coś ze sprzęgłem rozrusznika, wyczyść je dokładnie. Chodzi mi nie o rolki w wario tylko są też 3 rolki w sprzęgle rozrusznika.

    #160097 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:
    #160098 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    OK to wyczyszcze

    #160099 Reply
    kargulec12
    Użytkownik
    • 59
    • 495Postów:

    A to nw. u mnie było inaczej. W każdym razie można to sprawdzić.

    #160101 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    chyba zawory :d do wymiany chyba

    #160115 Reply
    specops
    Uczestnik
    • 6
    • 129Postów:

    Żadne zawory i sprzegło to na 100 % bendix ci nie łapie

    #160148 Reply
    Piotr Suwara
    Uczestnik
    • 26
    • 64Postów:

    No możliwe dzieki za info bendix też może byc powodem tego

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Rozrusznik Problem!!!
Twoje informacje:




Back to top button