Romet,ślizga sprzęgłó

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Edward4
    Użytkownik
    • 7
    • 12Postów:

Przy Romecie 717 /byłem u dwóch mechaników i kicha/ mam wrażenie że sprzęgło ślizga.Przy ruszaniu strasznie wolno się zbiera a potem tak jak by chciał a nie może się rozchulać ,ale jak załapie to leci.Mechanicy regulowali gaznik,wymienili fajkę i świecę i guzik.Jestem nowym fanem skutera i dopiero się uczę obsługi.

Kristop
    Uczestnik
    • 38
    • 1 164Postów:

Okładziny pewnie się “zeszkliły” i nie mogą chwycić. Jaki przebieg? Jak duży to wymieniaj całe sprzęgło [zwłaszcza okładziny].

Edward4
    Użytkownik
    • 7
    • 12Postów:

Dzięki!!
    Co do przebiegu to nie wiem /gdzieś około 1000km/,mam go dopiero trzy tygodnie,linkę szybkościomierza będę wymieniał.
    Radzisz mi wymianę sprzęgł,czy dam radę zrobić to sam bo mam przykre doświadczenie z mechanikami.

pEuGeOcIK
    Użytkownik
    • 3
    • 264Postów:

To jest nowy skuterek?

Kristop
    Uczestnik
    • 38
    • 1 164Postów:

Edward4 napisał:

Dzięki!!
    Co do przebiegu to nie wiem /gdzieś około 1000km/,mam go dopiero trzy tygodnie,linkę szybkościomierza będę wymieniał.
    Radzisz mi wymianę sprzęgł,czy dam radę zrobić to sam bo mam przykre doświadczenie z mechanikami.

Jak masz klucz pneunomatyczny i dobre zamiary, to może i sobie poradzisz;) Ewentualnie jakaś blokada.

A pasek naciągnięty i w dobrym stanie? Czy “wisi” luźno?

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Kup sobie tę książkę, nie będziesz musiał się radzić mechaników 🙂

http://bonito.pl/k-432616-skutery-chinskie-tajwanskie-i-koreanskie-poradnik-obslugi-i-naprawy

eadem
    Uczestnik
    • 11
    • 2 328Postów:

Problem z uślizgującym się sprzęgłem jest również u mnie. Mam całość wymienioną na Tec oprócz elementów na których pracuje pasek. Jak wyzdrowieję, to zdejmę i zobaczę stan. U mnie objawia się to szarpaniem na starcie. Ogólnie szarpaniem przy załapywaniu sprzęgła. Jak utrzymam stałe obroty, to mogę tak “dukać” w nieskończoność za (nie)załapującym sprzęgle.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button