Romet Router Metro City - problem zapłonu

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #641641 Reply
    Doctor Wstrząs
    Uczestnik
    • 2
    • Postów: 0
    • Postów: 2

    Witam Was

    Wcześniej pisałem o problemie z „szarpaniem przy ruszaniu”. Biorąc się za to natrafił mnie inny problem

    Zaczęło się od „przygasania” (jakby odcięcie zapłonu) przy zimnym silniku na trasie (z biegiem kilometrów, problem znikał)

    2 Dni później, silnik ledwie odpala
    3-Ci dzień silnik „dead”

    Aktualnie czasem ma chęci zapalić, po dodaniu gazu – „pies zdechł”

    Teraz siedziałem 2 dni nad nim (obstawiam jedną rzecz: cewki, ew. elektryka(jutro wymieniam każdy przewód))

    Moje sprawdzone diagnozy:

    Wykluczenie stacyjki (bez zmian)
    Wykluczenie świateł (bez zmian)
    Zmiana świecy (bez zmian)
    Aku (full load)
    Iskra (ok 12-15 mm do obudowy silnika, z fajka czy bez)
    Moduł CDI (bez zmian)
    Gaźnik (wyczyszczony, sprawdzony, inny skuter pali od pstryczka, dlatego go wykluczyłem)

    Dodam, że problem nastąpił z dnia na/dzień więc filtry czy takie rzeczy nie wchodzą w gre. Obstawiam stator i cewki, ew elektrycznie gdzieś przebicie.

    Dzięki za pomoc i podpowiedzi, jak rozwiąże problem opisze. Pozdro

    #641680 Reply
    Spider
    Uczestnik
    • 0
    • Postów: 150
    • Postów: 150

    Yo, młody rodzic, ale ty się nieco ogarnij, bo… zamęt tutaj siejesz. Jak przekładnia już ogarnięta, to se luzy zaworowe sprawdź.
    To tak na początek, bo my są tutaj same głupie ludzie i wątków nie dublujemy zazwyczaj. Si?
    Zawsze męczym wszystkie problemy w jednym. Łapiesz już temat, Doc ? I finito z tym.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

Wyświetla 1 wpisy z $
Odpowiedz na: Romet Router Metro City - problem zapłonu
Twoje informacje:




Back to top button