Romet Router Lux 50 Grande dusi się i gaśnie
- This topic has 4 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 7 years, 11 months temu by .
Wyświetla 1 wpisów z $
Wyświetla 1 wpisów z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Witam
Mam taki problem. opowiem wam całą historię.Ostatnio pojechałem moim skuterem do kolegi na początku wszystko było ok. Po 30 minutach chciałem odjechać ale nie chciał mi odpalić. po 2 godzinach odpalił lecz gdy dojerzdzałem do domu to zaczą się dusić i zgasł i oczywiście nie chciał zapalić, przypchałem go do domu. Na następny dzień zapalił mi lecz po przejechaniu 0,5km znowu zgasł. wtedy dostrzegłem ,że silnik i rozrusznik strasznie sie zgrzał. W skuterze aktualnie nie mam akumulatora.Jeżeli wiecie co może być przyczyną tej usterki proszę o odpowiedz.
Pozdro.
No, niestety wśród wielu możliwości, jest też i taka – dość ponura, że silnik Ci się zaciera…
Jazda bez akumulatora nie jest zbyt rozsądna i też powoduje nadmierne rozgrzewanie się silnika, a właściwie uzwojeń statora…
Kolega doradził mi abym wyją rozrusznik czy to jest rozsądne i czy mi to pomorze?
kolega chyba nie bardzo ogarnia….
Jeszcze muszę sprawdzić gaźnik czy nie jest zapchany. zapchany gaźnik może być przyczyną?