Romet Grande Nie pali! HELP!!!

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Romet Grande Nie pali! HELP!!!

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Lukario Lukario 7 lata, 8 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #82110

    Sunrise
    Użytkownik
    • Postów: 10

    Siemaneczko. Znowu mam problem ze swoim Rometem. Przedtem to była błahostka teraz to jest wyższa szkoła jazdy. Mianowicie :

    W niedziele wracając z kościoła na moim 4 suwowym romecie przy predkości około 25 km/h jechałem po polnej dróżce, kamienie itp. Po jakichś 5 minutach skuter sam z siebie zaczął gasnąć podczas redukcji prędkości do 0 km/h. To jeszcze nic!. 2h potem okazało się że nie chce palić. Po prostu zamiast pieknego głosu odpalającego się skutera słychać takie coś :

    KCHY KCHY KCHY, TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, i skuter nie ruszy. Z kopki tak samo. Jeżeli macie jakieś sugestie prosiłbym o napisane ich. Za nawet najmniejszą pomoc będę bardzo wdzieczny. Jeżeli z bratem nic nie wykombinujemy to wieczorkiem wstawie filmik z „odpalania skutera”

    #82378

    Sunrise
    Użytkownik
    • Postów: 10

    F5

    Dalej nie pali. Poniżej zamieszczam wideo na którym słychać jak skuter „odpala”…
    Proszę o szybką pomoc bo chciałbym w tym tygodniu w nim do szkoły podjechać.

    http://w364.wrzuta.pl/film/0mcfKiinkiL/video0036

    HELP

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Motul Azja Tour. Poznaj proste zasady.

    Wygraj wyprawę motocyklową po górskich szlakach Kirgistanu. Dzika przyroda, adrenalina i spartańskie warunki gwarantowane! Sprawdź swoje siły na trasie wiodącej przez kaniony, przełęcze oraz wzdłuż górskich jezior. Sprawdź również setki innych nagród od Motul.
    #82380
    Zdjęcie profilowe action
    action
    Użytkownik
    • Postów: 22

    na 80% jestem pewien że nawaliło sprzęgło, więcej raczej nic tu nie mogło się stać

    [img]http://r9.fodey.com/2229/374ad5d6df964b3ebaf29aa3a7722417.0.gif[/img]
    #82411
    Zdjęcie profilowe Lukario
    Lukario
    Użytkownik
    • Postów: 1 187

    siemka, u mnie jak próbuje odpalić z rozrusznika , to też tak strzeli i dopiero zakręci się silnik, ale jest to spowodowane bardzo słabym akumulatorem i muszę odpalać z kopniaka, jeżeli jest ciepły dzień i jeżdżę bez świateł to kręci normalnie. Być może jadąc polną drogą naleciało ci kurzu do gaźnika i paliwo nie dochodzi, warto sprawdzić czy gaźnik nie jest zabrudzony, wracając do kopki to pokop dłużej bo u mnie też trzeba czasem ze 2 min kopać , a innym razem od pierwszego załapie.

    Barton Orlando 2T – rozbity 😛
    Baotian BT49QT9- 20600km
Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie