Romet 787 2t nie wkręca się, słabo pali, nie ma mocy

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #143126
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    Witam… mam ogromny problem z moim skuterem a wlasciwie samym silnikiem, otoz nie wkreca sie on na obroty nie ma mocy, swieca caly czas jest biala nie wazne jak kreci sie srubkami w gazniku silnik nic sobie z tego nie robi, zmienilem cylinder na nowy kompletny, nowy gaźnik, membrana, przewody wszystkie paliwowe, kranik podcisnieniowy, iglica na samym dole filtr powietrza nowy oryginalny, gdy wsiade na skuter i wciskam manetke jedzie on tak, ze pchajac go ma wiecej mocy… nigdzie nie wykrylem lewego powietrza a robilem to bardzo dokladnie, nie mam już sil probowalem wszystkiego ludzie pomozcie :/

    #143128
    Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

    Oddaj go do serwisu.

    #143129
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    ehh co to jest za rozwiązanie, wszystko wymienialem sam i mam pewnosc ze zrobilem to dobrze to juz mój 5 motocykl wiem co robie, ale tutaj naprawde nie mam pomyslu…

    #143130
    dawid102
    Uczestnik
    • 7
    • 75Postów:

    Sprawdzałeś moduł ??

    #143131
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    co ma moduł do koloru swiecy?

    #143132
    dawid102
    Uczestnik
    • 7
    • 75Postów:

    Skoro nie wkręca sie na obroty

    #143133
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    nie wkreca sie na obroty poprzez zła mieszanki paliwo powietrze znaczy sie wkreca sie jak kolo jest w powietrzy do 7k ale podczas jazdy 3 to max i 15km/h a o jezdzie pod gorke moge zapomniec…

    #143159
    martin1996a
    Użytkownik
    • 47
    • 546Postów:

    moje zdanie jest takie wina gaźnika jest zmien na inny, wymień świece i powinien jeździć

    #143220
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    swieca nowa ngk gaznik nowiutki wraz ze ssaniem 17,5mm, na starym byo tak samo…

    #143223
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    Jaka kompresja ?

    #143340
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    nowy cylek i tłok ok. 10bar…jak wcisne full manetke to moge go trzymać i nie ruszy ludzie no pomóżcie…dzisiaj wymieniłem simmeringi na wale i to samo no już nie mam pomysłów

    #143341
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    może łapie gdzieś lewe powietrze ? zatkaj wlot przy filtrze powietrza i wtedy spróbuj pogazowac. jeżeli będzie chodził znaczy zdme gdzies łapie lewe powietrze. A jaki kolor ma świeca ?

    #143343
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    no nie jestem tępy ile razy juz takie cos robilem gdzies musi lapac ale wszedzie pryskalem sprejem i chodzi tak samo normalnie kolor róznie przewaznie biały srebrny silnik bardzo sie grzeje…

    #143344
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    Daj iglice wyżej. np na środek

    #143345
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    iglica przestawiana i próbowałem na kazdym rowku on po proste jest odporny na jakiekolwiek regulacje…

    #143347
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    Jeżeli piszesz że świeca jest biała to oznacza to ze mieszanka jest uboga w paliwo. Od kiedy takie coś zaczęło się dziać ? z dnia na dzień czy może przez jakiś czas ?

    #143348
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    teraz chętnie oddałbym go do serwisu ale nie mam kasy a poza tym co oni wrózki, że by wiedzieli co z nim nie tak? przecież ten silnik ma praktycznie wszystkie nowe części a nie działa ehhh…

    #143349
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    jak go kupiłem to już tak było nie wiem jak to sie stało… wiem że za uboga no ale co z tym faktem zrobić?

    #143350
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    A co w nim dokładnie zmieniłes ? i powiedz czy cylek 50 czy 70 cc ?

    #143352
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    cylek nominał 50cc nowy cały kit, nowa membrana,pompka paliwa,przewody, ssanie, gaźnik, świeca, uszczelki uszczelniacze, wariator,pasek itd., linka gazu, filtr powietrza(oryginał) no nie mam pomysłu co sie mogło stać 🙁

    #143353
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    a jaka dysza jest w Gazniku ? może to będzie problemem tego wszystkiego ?

    #143355
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    dysze zmnieniałem równierz na wieksze mniejsze no nic po prostu jest na to odporny.. nie wiem klątwa jakaś czy co?:D

    #143356
    kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

    Kurde no ;D niby wszystko jest ok ale coś nie gra… Jeśli chcesz to napisz do mnie na gg 47866849.

    #143357
    robiso
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

    ok dzieki napisze 🙂

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button