Romet 747 jedzie 30km/h

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

Witam wymieniłem w skuterze tłok,cylinder,pierścienie,dałem modul odblokowany,jest na dotarciu i jedzie 30km\h na pełnym gazie czy mozliwe ze przez to ze sprzęgło się nie cofa i pasek się ślizga?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

nie wiem co masz na myśli że sprzęgło się nie cofa ale to mało mozliwe
    Co to znaczy “na pełnym gazie”? To znaczy że ty trzymasz gaz na maxa a on sie ledwo kręci czy też że ty masz gaz na maxa, on sie kręci jak oszlałały i tylko jedzie 30km/h?
    Inna sprawa to dlaczego skuterem na dotarciu jeździsz “maxem”?

Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

Musiałem jechać maxem bo inaczej bym nie wyjechał a po prostu trzymam gaz cały a on jedzie tylko 30 pod lekka górę nie jedzie i nie wiem tak na początku jest czy co?

Thomson
    Uczestnik
    • 3
    • 66Postów:

Strzelam że rolek w wariatorze nie wymieniłeś?
    Może też być winna dysza od gaźnika 🙂

Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

Rolki właśnie są wymienione

Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

Chyba ze te dysze trzeba wymienić na większe ponieważ skuter to 50cc ale wymieniając tłok i wszystko włożyłem 80cc 🙂

Skuterowicz
    Uczestnik
    • 34
    • 422Postów:

może najpierw odpowiesz na pytanie Wombata? głowicę pewnie też wymieniłeś na nową z niedotartymi zaworami.

“Co to znaczy „na pełnym gazie”? To znaczy że ty trzymasz gaz na maxa a on sie ledwo kręci czy też że ty masz gaz na maxa, on sie kręci jak oszlałały i tylko jedzie 30km/h?”

Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

Ledwo się kręci brakuje mu mocy

Lorczi
    Uczestnik
    • 8
    • 13Postów:

A głowica nie była wymieniana.

Skuterowicz
    Uczestnik
    • 34
    • 422Postów:

jesteś na 100% pewien, że zamontowałeś wszystko poprawnie? jaką masz wagę rolek? jak sprzęgło się nie cofa? możesz je ścisnąć i zostaje w takiej pozycji? jeżeli tak to do wymiany sprężyna centralna lecz prawdopodobnie całe sprzęgło. zmierz też kompresję.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button