romet 747 eco dziwne wibracje w czasie jazdy

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Daro
    Uczestnik
    • 7
    • 24Postów:

witam
    mam problem związany z wibracja skutera po przekroczeniu 35km/h wyczuwalne są wibracje narastają tak do 45km/h i koło 50km/h przechodzą,myślałem ze koło ma bicie ale chyba nie bo jak jechałem z górki i zwolniłem manetkę gazu wibracji nie było w granicach 35/45km/h tak ze chyba cos jest z napędem albo paskiem? skuter nowy przejechane 60km

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Przejechane 60km i już jeździsz nim 50km/h ? Jest coś takiego jak „docieranie skutera” – Poczytaj o tym.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

izdebski12 napisał:

Przejechane 60km i już jeździsz nim 50km/h ? Jest coś takiego jak „docieranie skutera” – Poczytaj o tym.

Pragnę dodać że podczas docierania nie jeździ się tylko 30-35 km/h. Warto też co jakiś czas wkręcić silnik wyżej tzn. 50-55km/h. Ogólnie to chodzi oto żeby nie przegrzewać silnika i nadmiernie nie katować czyli nie jeździć z manetką cały czas na full. Zresztą każdy ma swoją metodę i nic na to nie poradzę. O docieraniu już było milion razy więc warto poczytać. Sorry za offtop.

Dxx- ciężko cokolwiek powiedzieć na odległość. Przy pewnych prędkościach są odczuwalne wibracje w każdym sprzęcie więc nie bardzo jest jak Ci pomóc na odległość nie jadąc tym sprzętem. Poszukaj kogoś z okolicy kto mógłby się przejechać Twoim sprzętem i stwierdzić czy wszystko jest ok.

Daro
    Uczestnik
    • 7
    • 24Postów:

tak izdebski12 wiem co to jest docieranie skutera dokładnie przeczytaj kiedy osiągnąłem ta prędkość bo jak byś nie wiedział to ci napisze ze na prostej ten skuter jedzie max 45km/h a dlatego tak jest bo jest zablokowana manetka gazu śrubką przy gaźniku taka blokada w tym modelu rometa i tym sposobem nie dodam gazu na maxa.
    Tez jestem tego samego zdania co Kapuchon ze trzeba wkręcić na chwile skuter na wyższe obroty

Daro
    Uczestnik
    • 7
    • 24Postów:

witam
    jedynie co zauważyłem to po rozpędzeniu skutera do 45km/h i zwolnienie manetki gazu skuter zaczyna wytracać prędkość i wibracje ustają tak ze moim zdaniem coś jest z napędem możne wariator?

Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

Odkręć pokrywe przekładni i zobacz co się tak kryje ;D

Daro
    Uczestnik
    • 7
    • 24Postów:

Witam
    raczej chodzi mi o konkrety czy juz kos z forum mial taki przypadek co bylo prwzyczyna tych wibracji.czy to jest raczej normalne,skuter jest nowy przejechane 60km,na poczatku wibracje byly odczuwalne przy 40km/h teraz przy 35km/h

Santo
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

AraS napisał:

Odkręć pokrywe przekładni i zobacz co się tak kryje ;D

Ja też tak myślę że to będzie to 😉 Ja mam ten sam problem przy prędkości 60-70 ale po przejechaniu 14458km a nie 60km :p robiłem już wszystko prócz przekładni 😉

Santo
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

Witam ponownie. U mnie przyczyną wibracji było zużyte łożysko w przekładni

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button