romet 727 eco

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Matt_at
    Użytkownik
    • 18
    • 83Postów:

Witam zakupilem skuter jak w temacie. ..i jako nowy użytkownik takiego pojazdu mam kilka pytań .
    1. Jak go odblokować..
    2. Czy trzeba dolewac oleju do paliwa ?
    3.co ile trzeba wymieniać olej ?

Skuter ma 3000 na liczniku więc chyba można już go odblokować. Niestety na internecie jest parę sposobów …jaka konkretnie blokada jest zastosowana w tym modelu?

Nick3y
    Użytkownik
    • 14
    • 278Postów:

1. Blokady są na:
    a)Gaźnik (Śrubka)
    b)Filtr Powietrza
    c)Moduł CDI

2.Jeśli przejeździłeś 3000km a się nie zatarł to to jest 4T więc nie(Tych modeli 2T nie było)

3. Jeśli jeszcze nie wymieniałeś to najwyższa pora! Olej się wymienia po:

-300KM
    -1000KM
    -1500KM
    -3000KM

Więc jeśli nie wymieniałeś, zrób to szybko (Jak jeździłeś na przeglądy serwisowe to ci wymieniali wraz z filtrami).

Matt_at
    Użytkownik
    • 18
    • 83Postów:

oczywiście że robione przeglądy bo ma jeszcze gwarancje. własnie mam jechac bo przy 3000 trzeba ( jest 2900) 🙂 pytam ponieważ dopiero go kupiłem 😉

Gaźnik – rozebrać wyjąć sprężyne i dokręcic tą śrubę ..

filtr ?? wymienić ?? – co tam blokuje ??

moduł ?? co konkretnie trzeba z nim zrobić ??

Matt_at
    Użytkownik
    • 18
    • 83Postów:

nastała cisza….

elastyna
    Użytkownik
    • 9
    • 244Postów:

Filtr- przeważnie blokuje ją taka zwężka, wyjmij ją.
    Moduł- raczej trzeba wymienić

Matt_at
    Użytkownik
    • 18
    • 83Postów:

no tak … tylko zwężki nie mam w filtrze, przy CDI różowego kabelka nie ma …

Podszedłęm do rometa i pytam jak to z blokadami… poinformowano mnie ze jedyna blokada to blokada manetki ( nie można jej odkręcić do końca i tyle)
    wystarczy przy gaźniku wykręcić śrubkę blokującą linke i tyle … po blokadach. Jak twierdzi sprzedający CDI nie blokują

wiktor735
    Użytkownik
    • 7
    • 26Postów:

Ja także mam rometa i w serwisie, po proźbie o odblokowanie, gośc powiedział że odkręcając śrubkę, całkowicie odblokował skuter…

pawels1
    Użytkownik
    • 1
    • 15Postów:

witam. ja posiadam router bassa i tez mi tak powiedziano o tej niby blokadzie przy gazniku, lecz ta srobka potrzebna jest gdy ktos dociera skuter i aby nie zwiekszac mu obrotow na maxa. w twoim przypadku trzeba by bylo wymienic modul cdi na sportowy, ale rowniez za tym ciagnie sie wymiana przekladni na sportowa i wtedy efekt jest odczuwalny.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button