Romet 700 ( martwy podczas jazdy)

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #683616 Reply
    MarcinOSB
    Uczestnik
    • 1
    • Postów: 1
    • Postów: 2

    Dzień dobry,

    Kilka dni temu zakupiłem skuter Romet 700
    na miejscu odpalał jeździł (odpalił na zimnym ) z kopa i z startera elektrycznego. wykonałem jazdę próbną
    po zakupie zapakowałem go na przyczepkę i przywiozłem ok 100 km.
    przyjechałem zdoiłem go z przyczepki przejechałem ok 10 km i nagle stracił moc tak jak by zamulał przez kilka sekund i dostawał dalej mocy i jechał dalej nagle zgasł ( martwy brak świateł itp)
    i już nie odpalił zauważyłem ze kalama od akumulatora(+) urwała się przyłączyłem i próbowałem odpalić mimo iż światła zaczęły działać to skuter nie odpala, zostawiłem go następnego dnia wiozłem sprawny akumulator i skuter dalej nie odpalił(nawet nie kręci na starterze ) gdy bezpośrednio podłączyłem (+) do startera elektrycznego wtedy kręci(gdy klikam na stater zero reakcji ) wiem, ze jest brak iskry moje pytanie brzmi co mam sprawdzić i jak zdiagnozować problem? czy to wygląda na problem z elektryką czy silnikiem ?

    #683619 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 380
    • Postów: 21 435

    bezpiecznik?

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #683622 Reply
    MarcinOSB
    Uczestnik
    • 1
    • Postów: 1
    • Postów: 2

    A gdzie są bezpieczniki ? ten przy akumulatorze jest dobry, sprawdzałem i bez bezpiecznika (łącząc przewody )

Wyświetla 1 wpisy z $
Odpowiedz na: Romet 700 ( martwy podczas jazdy)
Twoje informacje:




Back to top button