przeróbka z euro4 na stary typ
- This topic has 4 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 2 months temu by .
Wyświetla 1 wpisów z $
Wyświetla 1 wpisów z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Witam, czy jest tu ktoś kto zmieniał instalacje w euro4 na stary typ? Najeba… tu elektroniki i zaraz wszystko sie psuje. Chciałbym przerobić to na zwykły moduł i zwykły gaźnik zamiast sterownika i gaźnika elektronicznego. Jak z tym zacząć, co wywalić i co potrzebuje kupić?
tej elektroniki (to chyba i tak za wielkie słowo) to jest tam akurat tyle co kot napłakał.
Potrzebujesz gaźnik i moduł zapłonowy od “zwyklaka” a druty przerabiasz zgodnie z dowolnym schematem od 4T.
jedyna rzaźba od zera to plus i minus do ssania automatycznego w gaźniku – chyba że kupisz gaźnik z recznym ssaniem ale to mało wygodne w skuterze
Kranik też trzeba wymienić na zwykły bo masz podciśnieniowy, załatwiasz sobie tą przeróbką wszystkie blokady out i to taniej niż kupno modułu tzw odblokowanego , kibicuję .
w gaźniku tez jest kranik podciśnieniowy
Ja co prawda dałem odblokować moduł potem wymiana cylka i głowicy na 90 cm ale jeszcze jak mi to zadziała to sprawdzę sposób choć nie wiem czy w bartonie on się sprawdzi bo on nie ma czujnika na dzwonie , tu gościu pokazuje jak to można też tanio tę normę euro 4 okroczyć