Przełożenia pierwotne
- This topic has 3 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 15 years, 2 months temu by .
Wyświetla 1 wpisy z $
Wyświetla 1 wpisy z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Witam, interesuje mnie, w Keeway RY8, w serii jakie sa przelozenia Chce je wymieniłeś na: Przełożenia pierwotne Malossi 14/42 = 1:3,00 Keeway No i teraz pytanie, na chlopski rozum, co to zmienić Zdaje sobie sprawe, ze pewnie inne przelozenia moga się rzekladac na moc czy tez predkosc, a moze te przelozenia ktore podalem sa takei jak w serii, tylko ze wytrzymalsze? Interesuje mnie, zeby ktos mi powiedzial co mi to zmienić Jesli predkosc to czy ODCZUWALNA chociaz. Teraz lece 75 km/h realne. Zmienione na razie wario i wydech, oczywiscie planuje zmiane cylindra, sprzegla i calej reszty. Prawde mowiac, wszystkiego. Z gory dzieki i pozdrawiam.
są to dłuyższe przełożenia także prędkości zyskasz ale kosztem przyśpieszenia
Moze ktos jeszcze się wypowieś Wiecej predkosci, ale czy to jest oplacalne jeśli chodzi o kosztą Jak mi predkosc pojdzie w gore, o 2 km/h to wole te 300 zl na gaźnik zostawic… Prosze o podanie tego, jak to się ma w praktyce… Pozdrawiam
W seryjnym skuterze nie oplaca się zmieniac przelozen. Lepiej wydaj ta kase na cos innego. Przelozenia stosuje się tylko wtedy, gdy juz masz kompletny tuning (cylek,wal,gaznik,wariator,sprzeglo,tlumik,modul – podaje dla przykladu) i chcesz uzyskac jeszcze dodatkowo pare km/h.