Przedwczesny zapłon Kymco super 8 4t problem z uruchomieniem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Przedwczesny zapłon Kymco super 8 4t problem z uruchomieniem

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Adrian 1 miesięcy, 4 tygodnie temu.

Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #680536

    Adrian
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Witam wszystkich,
    Od dłuszego czasu mam problem ze skuterem kymco super 8 4t 50, mianowicie ciężko odpala. A jak już odpali działa idealnie, utrzymuje obroty, ładnie się wkręca itd. Przed dodaniem wpisu wykonałem:
    -czyszczenie regulacja gaźnika
    -sprawdziłem ustawnie rozrzadu
    -luz zaworowy (0.05 dla obu zaworów)
    -sprawdziłem również klin na wale czy nie ścięło
    -założyłem nową cewke, oraz akumulator
    -szczelność głowicy

    Co się dokładnie dzieje?

    Przy próbie uruchomienia rozrusznikeim silnik kręci ale nie chce odpalić, kręci kręci i nagle jakby rozładował się akumulator. Dopiero po jakimś czasie silnik odpali Z TRUDEM. Po zdjęciu gaźnika i wstrzyknięcia paliwa prosto do dolotu silnik kręci normalnie, ale często strzela dosyć mocno właśnie z króćca ssącego. Kopiąc kopniakem czuć jak odbija, a kręcąc rozrusznikiem nagle jakby zabrakło prądu

    Po dłuższym szukaniu problemu stwierdziłem przed wczesny zapłon, bo jak się kopnie z kopniaka-często dosyć mocno odbija, a gdy silnik odpali w niskim zakresie obrotów coś stuka.
    Postanowiłem sprawdzić to PRZESUWAJĄC kombinerkami impulsator w prawą stronę (czyli opóźniając) o ok 5 – 7 mm

    I tu odziwno wszystko znika, odpala normalnie, działa również idealnie. Ogólnie wszystko jest ok 😀😀

    Więc czy możliwe jest ze moduł się uszkodził? I przed wcześnie podaje sygnał na cewkę? Klin jest ok, zawory, rozrząd również

    Dodam że stało się to tak z dnia na dzień

    Z góry dzięki za każdą poradę i opinię.

Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie