Problemy po zimie.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #51240
    K500
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

    Witam. Wczoraj pierwszy raz po zimie odpaliłem mojego skutera (city line 50), I mam taki problem że gdy jadę 20km/h i chce przyspieszyć do 30-40km/h to skuter zaczyna szarpać. Wyczyściłem filtr powietrza i nadal to samo. Mam podejrzenie że to może być spowodowane zbyt niska temperatur na dworze.

    Proszę was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

    Pozdrawiam

    #51245
    kielb
    Użytkownik
    • 2
    • 48Postów:

    Spróbuj nalać mu nowego, świeżego paliwa.
    Być może to jest przyczyną.

    #51248
    romet727p10
    Użytkownik
    • 51
    • 471Postów:

    Może to byc też zatłuszczone sprzęgło 🙂

    #51257
    K500
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

    Dzięki za rady. jutro dam znać czy coś się poprawiło. 😉

    #51258
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

    A moze trzeba go troche ‘rozjezdzic’ po zimie i dopiero szukac przyczyny? Duzo jezdziles po zimie?

    #51260
    K500
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

    Po zimie zrobiłem jakieś 5-7km.

    #51261
    kielb
    Użytkownik
    • 2
    • 48Postów:

    Wyjeździj to paliwo, zalej do pełna i przejedź kilkanaście km.
    Powinno wrócić wszystko do normy.

    #51266
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

    Kilka kilometrow to zdecydowanie za malo zeby wszystko sie, ze tak powiem ‘rozchodzilo’ po zimie. Silnik jest zamulony, daj mu troche czasu, zrob jeszcze troche kilometrow i to nie wolno ale calym ogniem (oczywiscie stopniowo).

    #51268
    guliwer55
    Użytkownik
    • 28
    • 746Postów:

    Proponuje odpalić skuter i poczekać kilka minut niech sobie skuter pochodzi na wolnych obrotach a dopiero po tych np.5 minutach wsiąść na skuter

    #51275
    marin09
    Użytkownik
    • 19
    • 349Postów:

    Miałem tak kiedyś po zimie.Zaczynałem przygodę ze skuterami i nie wiedziałem co jest.Teraz wiem że trzeba skuter “rozjeździć”.Po kilkunastu kilometrach powinno być ok…

    #51295
    K500
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

    Dzięki wszystkim za pomoc.

    Jak byście mieli jakieś problemy (OBY NIE)to piszcie. Może akurat będę
    coś wiedział.
    Pozdrawiam. 😉

    #51299
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

    No problemu. Jakbys mial jakies pytanka to pisz: 12896701.

    #53808
    mefiu
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

    zobacz do paska napędu może się ślizgać po prowadnicy

    #53809
    mefiu
    Użytkownik
    • 0
    • 3Postów:

    e słuchajcie mam problem ze skuterem jak go odpale i szybko dodam gazu to gaśnie nie wiem co sie stało ale mam podejrzenie że to gaźnik do wymiany ale nie wiem może ktoś z was miał taki problem

    #53825
    Nick3y
    Użytkownik
    • 14
    • 278Postów:

    To jest normalne… Ja mam tak samo, jak go przy gazuje tak “pyk” to zgaśnie, a jak stopniowo wrócę manetką do pozycji jałowej to nie gaśnie 🙂 Wypraktykowane na dwóch nowych Chiniolach.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button