Problem ze skuterem.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Problem ze skuterem.

Ten temat zawiera 2 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Mateusz23044 Mateusz23044 9 miesiące, 3 tygodnie temu.

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #665449
    Zdjęcie profilowe Mateusz23044
    Mateusz23044
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam. Jestem posiadaczem skutera Romet Router xl 50. Silnik nowy 80 cm przebieg 2000. Problem jest w tym, że pomimo powolnej jazdy przez około 10 minut w celu rozgrzania silnika po zwiększeniu prędkości do około 60 km/h i przejechaniu np. 10 km zaczyna strzelać z wydechu, przerywa, słabnie po czym przy zatrzymaniu gaśnie i nie da się go uruchomić w jakikolwiek sposób. Po ostygnięciu i zmianie świecy skuter po kilkukrotnym próbie zapłonu w końcu odpala i jest wszystko dobrze. Po 10 km staje się ten sam problem. Moduł, cewka wymieniony, silnik nowy. O wszelkie informacje pomocne z góry dziękuje.

    • Ten temat został zmodyfikowany9 miesiące, 3 tygodnie temu przezZdjęcie profilowe Mateusz23044 Mateusz23044.
    • Ten temat został zmodyfikowany9 miesiące, 3 tygodnie temu przezZdjęcie profilowe Mateusz23044 Mateusz23044.
    #665471
    Zdjęcie profilowe Michalk001
    Michalk001
    Użytkownik
    • Postów: 1 646

    Sprawdź regulację zaworów, możliwe że po rozgrzaniu się podpierają i silnik przez to traci kompresję co powoduje takie efekty jak piszesz.

    Zipp Salmo: przebieg 57459km: sezon 2010 – 3321km, sezon 2011 – 6870km, sezon 2012 – 7467km, sezon 2013 – 8130km, sezon-2014 – 8840km, sezon 2015 – 6887km, sezon-2016 – 7081km. sezon 2017 – 3855km. sezon 2018 – 3991km. sezon 2019 – 1007km.
     
    Czytaj
    REKLAMA

    ZONTES: Odkryj nowości w segmencie 310

    Futurystyczny design i najlepsze wyposażenie w klasie. System bezkluczykowy, wyświetlacz TFT, full LED. Do tego imponujące osiągi i jakość wyrażana każdym detalem.Poznaj nową markę ZONTES. Wkrótce w salonach.
    #665472
    Zdjęcie profilowe Mateusz23044
    Mateusz23044
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Zawory są dobrze ustawione…

    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 9 miesiące, 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Mateusz23044 Mateusz23044.
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 9 miesiące, 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Mateusz23044 Mateusz23044.
Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie