problem z zipp pro 50

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #122682 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Witam wszystkich. Zmieniłem cylinder, głowice itd w zipp pro 50 na 110. Wszystko działa tylko, ze z silnika wydobywa się takie tykanie. Trudno opisać ten dźwięk. jak dodaje gazu to jest on podobny do dźwięku koła z roweru jak da się go do góry popedaluje i przestanie to słychac właśnie tykanie. U mnie jest ono podobne. Proszę o pomoc

    #122691 Reply
    robert299
    Użytkownik
    • 13
    • Postów: 3
    • Postów: 16

    Wyreguluj dobrze zawory.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #122838 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    To nie zawory, juz sa sprawdzone

    #122842 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Tam gdzie magneto, lancuszek jest poluzwony troche i nie umiem go naprezyc to moze byc to ?

    #122843 Reply
    Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • Postów: 1 634
    • Postów: 1 646

    Ten łańcuszek musi być luźny gdyż to łańcuszek od rozrusznika. To na pewno nie on, gdyż podczas pracy silnika on stoi. Zapewne „cykają” Ci zawory, to normalne w tych silnikach – no chyba że masz za duży luz zaworowy.

    #122859 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Wczesniej prszed wymiana tak nie mialem.

    #122861 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Zawory sa dobrze, jestem 100% pewien. A Czy jest to mozliwe, ze ta mala zebatka od od tam gdzie jest magneto, ale u gory moze, cos zle chodzic i wydaweac taki dzwiek? Bo mam problem jeszcze z ustawieniem dobrych obrotow gaznika ciagle mi gasnie i sie nie wkreca.

    #122881 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Nie wiem, ale wydaje miu sie, ze ten lancuszek ciagle chodzi jak jade.

    #122885 Reply
    prology
    Użytkownik
    • 4
    • Postów: 10
    • Postów: 14

    Jest to wgl mozliwe, ze on dziala jak jade ? Bo potem gdy zwolnie to ewidentnie slychac, ze to jakby wlasnie ten lancuszek. Tak mi sie wydaje, luzy zaworowe na pewno nie.

    #123076 Reply
    RamboAD
    Użytkownik
    • 9
    • Postów: 46
    • Postów: 55

    Wydaje mi sie ze zje skreciles kopke, jezeli to jest takie tykanie jak przy uruchomionym silniku lub jak nie pusci sie kopki do gory a silnik odpali to slychac tykanie.

    #123087 Reply
    tomekol98
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 12
    • Postów: 17

    #123113 Reply
    Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • Postów: 1 634
    • Postów: 1 646

    To sprawdź czy masz wszystko w porządku z łańcuszkiem rozrządu Może napinacz źle wszedł i masz luźny łańcuszek rozrządu. Odkręć dekielek z lewej strony na głowicy i sprawdź jego naprężenie.

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: problem z zipp pro 50
Twoje informacje:




Back to top button